Kroz tri dana povodom Dana kulturne baštine, od 12.-14. srpnja u sklopu međunarodnog festivala pod nazivom ˝Iz bakine škrinje˝ izveden je zanimljiv program za sve ljubitelje folklora.

U prostorijama Evangeličkog kulturnog centra ELIM Legrad, u petak 12.srpnja, održana je prva festivalska večer 13. međunarodnog festivala ˝Iz bakine škrinje˝.  Manifestacija ugošćuje folklorne ansamble iz nekoliko europskih zemalja, pa su tako u Legradu nastupali gosti iz Češke (Folklorni ansambl ˝Vsacan˝), Austrije (Jugendvolkstanzundschuplattlergruppe ˝Furnitz˝),Italije (Folklorna grupa ˝Danzerini di Lucinico), te naši dragi prijatelji KUD ˝Donji Vidovec˝.
Druga folklorna večer održana je u subotu u Koprivnici u Domu mladih, dok su u nedjelju pojedini gosti posjetili domove za starije i nemoćne u Koprivnici i Križevcima.
Na manifestaciji je u tri dana nastupilo više od 240 izvođača iz šest država.
Gosti iz inozemstva imali su prilike obići ušće Mure u Dravu, Šodericu te ostale znamenitosti našeg kraja.

Manifestacija je u organizaciji Folklornog ansambla Koprivnica, Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije uz pokroviteljstvo Koprivničko-križevačke županije, Saveza Alpe Jadran, TZ Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice te Općine Legrad.

Kulturno-umjetničko društvo ˝Zrin˝ Legrad uz financijsku pomoć Općine Legrad opet se pokazao kao jako dobar organizator i domaćin. U sklopu kulturno-umjetničkog programa članovi odrasle skupine KUD-a ˝Zrin˝ izveli su koreografiju s kojom su prošle godine predstavljali Županiju na Vinkovačkim jesenima.

Comments are disabled.