Proteklog je vikenda Evangelička crkvena općina Legrad svečanim programom koji je okupio brojne vjernike obilježila svoj dan, a ujedno i 500. godišnju reformacije.

Svečanosti najstarije luteranske općine u RH prisustvovali su istaknuti pripadnici crkvene zajednice – predsjednik Sinode Evangeličke crkve u RH Pavao Krešć, biskup Branko Berić predsjednik Prezbiterija Ivica Gabaj i župnica Crkvene Općine Legrad Davorka Horvat, a podršku je pružio i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Zamjenik Ljubić čestitao im je ovu važnu obljetnicu ispred Koprivničko-križevačke županije, kazavši kako su „ostavili dubok trag u lokalnoj zajednici i svim segmentima života Općine“ te im zaželio daljnje uspješno djelovanje.

Pozdrave je uputio i načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić koji se prisjetio događaja koji je promijenio svjetsku povijest, dodavši kako je Crkvena Općina bogatstvo i posebnost Legrada.

Predsjednik Prezbiterija Ivica Gabaj naglasio je odličnu suradnju s Općinom i Županijom te je u ime domaćina poželio dobrodošlicu vjernicima iz drugih dijelova Hrvatske, kao i gostima iz Csurga. Kazao je kako je ovo okupljanje prilika da se bolje upoznaju, druže, ali i da šire zajedništvo kroz Božju riječ, koja ih sve spaja.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupila je solistica Daria Sabolović, muški vokalni sastav „Kadenca“, glumačka skupina „Mladi za Krista“ te članice KUD-a „Zrin“.

Izvor: kckzz.hr

 

Comments are disabled.