Dana 13.svibnja 2018, varaždinski biskup, monsinjor Josip Mrzljak blagoslovio je  obnovljene kapele u Kutnjaku i Gorici u župi Kuzminec, koje su uz pomoć mjesnog župnika Igora Radašića te župnog vijeća obnovljene.

Kapela u Kutnjaku posvećena je Svetoj Jeleni Križarici, obnovljena je krovna konstrukcija i postavljen je novi crijep, popravljena su oštećenja te je cijela kapela nanovo obojana.

U 11 sati započela je svečana misa, mještani su se okupili u velikom broju, misu je predvodio biskup Josip Mrzljak.

Biskup je u svojoj propovjedi govorio o nedjelji kao najstarijem kršćanskom blagdanu, koji je nastao na izvanrednom događaju u ljudskoj povijesti uskrsnuću Gospodina našega Isusa Krista, te je od tada nama kršćanima svaka nedjelja blagdan Isusovog uskrsnuća. Osvrnuo se i na Sveti križ koji je pronašla Sveta Jelena Križarica, zaštitnica ovog sela, a koji je najsvetiji simbol i temelj naše vjere u živoga Krista.

Na kraju mise župnik Igor Radašić zahvalio je svima koji su sudjelovali u slavlju, a posebno je zahvalio svima koji su pomogli obnovu i uređenje kapele u Kutnjaku. Osobito je zahvalio načelniku Općine Legrad, Općini Rasinja, županu i županiji Koprivničko-križevačkoj, te Varaždinskoj biskupiji, tvrtkama izvođačima radova te pojedincima koji su pomogli novčano, u materijalu i radovima na obnovi koja je stajala 161.000 kuna.

Povodom blagdana svetog Florijana okupila su se vatrogasna društva DVD Kutnjak-Antolovec, DVD Kuzminec, DVD Koledinec i DVD Gorica-Grbaševec, biskup je tom prilikom blagoslovio vatrogasne barjake i vatrogasce te njihov rad.

Događaju su nazočili : župan Koprivničko-križevački gdin. Darko Koren, načelnik Općine Legrad gdin. Ivan Sabolić, zamjenica načelnika Općine Legrad gđica. Kristina Turk, te ostali općinski vijećnici.

 

 

Comments are disabled.