Nakon dvije godine konačno smo se ponovno okupili u ovako lijepom broju.
U međuvremenu došlo je do nekih promjena u vodstvu KUD-a, velik broj plesača/plesačica je dorastao grupi velikog folklora, a upisali smo i nove članove u mali folklor.
Bili smo u vrlo nezahvalnoj situaciji dvije godine – velik broj KUD-ova u cijeloj državi se smanjio ili potpuno ugasio, a manifestacije su se odgađale zbog zabrane okupljanja. Možemo biti ponosni što u Općini koja broji manje od 2.000 stanovnika imamo toliki broj članova. Moramo napomenuti i da imamo članove iz svih naselja u sastavu Općine.

Što se tiče dramske skupine tu smo nažalost u nešto manjem broju zadnjih godina. Ove godine prikazali su skečeve, odnosno viceve koje su u kratkom vremenu uvježbali trenutno aktivni glumci.

Ove godine smo u mali folklor upisali 9 djece vrtićke i rane školske dobi, koji su nam predstavili dječje igre, pjesme i plesove legradskog kraja, a naučili su i ponešto o Božićnim običajima koji su ostali zapisani u našem kraju.

Tijekom pandemije, dvije članice KUD-a posjetile su mjesto Dubrovčak lijevi – najjužnije selo na području Ivanić grada, na nizinskom terenu sjeverne obale rijeke Save. Obišle su selo, razgovarale s mještanima o njihovoj kulturi, pjesmama i plesu te su kod gospođe Klak dali izraditi originalne Posavske nošnje mjesta Dubrovčak lijevi. U njihovoj izvedbi vidjeli ste što su uspjeli naučiti iz toga kraja kao i bogatstvo ove nošnje.

Neizostavni dio tradicionalne Božićne priredbe su i recitacije naših mještana, koje su ovaj puta čitali Vjekoslav Blatarić, Branka Habek i Jasna Kiš.

Naravno da smo Vam ostavili šećere na kraju –  veliki folklor koji je odlučio da će osim Posavine još predstaviti pjesme i plesove Međimurskog kraja. Ima te iskre u nama što nas očito još uvijek vuče u taj kraj. Svu koreografiju ovogodišnje priredbe je na scenu postavila Suzana Dimač, dok je pjevanje i sviranje uvježbao Bruno Petak. Neizmjerno smo  zahvalni što je Bruno Petak prihvatio naš poziv voditelja tamburaša, s nama je već dvije godine, no međutim, ove godine je intenzivno uvježbavao pjevače velikog folklora i tamburaše. Uz pjesme Fijaker stari i Bijeli Božić uživali smo na ovogodišnjoj priredbi.

Ovim puetm želimo zahvaliti na pruženoj pomoći i donacijama tijekom godine: tiskara Rihtarić, Modni studio Latea, Evangelička crkvena općina Legrad – Davorka Horvat, obitelj Švorc i Gabaj, Branka Habek te svi aktivni članovi KUD-a ZRIN. Hvala još jednom svima koji su odvojili svoje vrijeme i došli na priredbu. Vidimo se idućom prilikom, nadamo se u još većem broju.

Comments are disabled.