Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provelo je još jednu aktivnost u sklopu projekta Sigurnost na vodi. Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, Kluba mladih i Općinskog društva Crvenog križa Legrad obišli su kupališta Šodericu i Dravu kod Legrada, popularnu Halasz csardu u subotu 25. srpnja.

Kupače su upoznali s pravilima ponašanja na i uz vodu te su podijelili letke Hrvatskog crvenog križa ‘Nauči sigurnost na vodi’. Usto, najmlađe kupače na oba kupališta razveselili su promotivnim materijalima Crvenog križa Koprivnica, loptama i jastucima.

U akciji je sudjelovala i Policijska uprava Koprivničko-križevačka. Policijska službenica za nadzor i planiranje Ureda načelnika Policijske uprave Koprivničko-križevačke Tatjana Židov obišla je zajedno s predstavnicima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica kupališta te je postavila plakate Policijske uprave na kojima su također istaknuta važna pravila za kupače.

Akcijom Sigurnost na vodi, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, sudjelovalo je ujedno na festivalu Showderica koji je organiziran tijekom vikenda na Šoderici.

Najmlađe kupače na oba kupališta volonteri Crvenog križa razveselili su promotivnim materijalima, loptama i jastucima // Foto: Crveni križ Koprivnica

Cilj zajedničke akcije Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Policijske uprave Koprivničko-križevačke je prevencija nesreća na vodi, odnosno podizanje svijesti i važnosti sigurnosnih mjera prilikom kupanja te upozoravanje na opasnosti i rizike povezane s vodom.

Akciju Sigurnost na vodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provodi drugu godinu za redom, a osim aktivnosti na kupalištima, na jesen će se provesti radionice Kodovi Sigurnosti na vodi u svim četvrtim razredima osnovnih škola na području Koprivnice i 11 općina koje pokriva Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica. Ujedno će se u jesenskim mjesecima po prvi puta održati Tečaj Junior spasilac na gradskim bazenima Cerina, a u suradnji s Plivačkim klubom Cerine, Koprivnica.

Projekt Sigurnost na vodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provodi drugu godinu za redom, a odobrio ga je i financira Hrvatski Crveni križ.

Zajednička fotografija volontera prilikom akcije na Šoderici // Foto: Crveni križ Koprivnica

Izvor: epodravina.hr

Comments are disabled.