Ove subote, 23. srpnja 2022. u Legradu je održana još jedna utrka pod imenom Dabrov pot. Pogodili smo da taj dan bude najtoplija subota u cijeloj sezoni!

Prije glavne utrke održale su se dječje utrke gdje je sudjelovalo ukupno 45 djece. U kategoriji dječaka do 6 godina najbrži je bio Edi Ciler, drugi u cilj ušao je Daniel Matjačić, a iza njega stigao je Elias Cenko. Najbrža od djevojčica do 6 godina bila je Ema Babić, Sara Mandić našla se na drugom mjestu, a Lu Tišlerić u cilj je utrčala treća! Sada je došao red na one malo starije. U kategoriji od 7 godina do 12 godina najbrži od dječaka bio je Petar Kuzmić, iza njega stigao Mihael Štefić, a treći u cilj utrčao je Dino Vugrač. Od djevojčica u ovoj kategoriji najbrža je bila Dora Utješinović, druga u cilj ušla je Lamia Labaš, a na trećem mjestu se našla Maja Kociper. Još jednom ČESTITKE
najbržima, ali i ostalim malim trkačima koji su uspjeli po ovoj vrućini istrčati utrku!
U 10 sati startala je glavna utrka duljine staze 7,2 km. Trčalo se dijelom koji pripada Posebnom ornitološkom rezervatu Veliki Pažut, a koji je ujedno i dio Regionalnog parka Mura-Drava. Osim poučnih tabli, bilo je tu i zanimljivih tabli posebno osmišljenih za ovu utrku! Trčalo se jednim dijelom po makadamu, bilo je tu i pijeska, no najljepši dijelovi su svakako bili u šumi te uz samu Dravu.
Ukupno je trčalo 148 trkača, a na utrci su sudjelovali i korisnici Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice”.
I ove je godine prvi u cilj uletio Marko Martinčić (AK Varaždin/Vujec running team) s nevjerojatnim vremenom od 28 minuta i 17 sekundi, a za manje od minutu kasnije stigao je i drugoplasirani Bruno Hlebar (PPSJ) i to za 29 minuta i 5 sekundi. Za 29 minuta i 21 sekundu utrčao je naš ponos Viktor Sabo (Dabreki) te osvojio treće mjesto!
Najbrža od žena bila je Matea Blažinović (IND) sa odličnim vremenom od 32 minute i 46 sekundi. Na drugom mjestu i ove se godine našla Marta Šimunić (Vujec running team) koja je Dabrov pot istrčala za 36 minuta i 10 sekundi. Treće mjesto osvojila je Ivančica Jež (AK Zabok) koja se u cilju našla za 36 minuta i 40 sekundi.
BRAVO za sve trkače koji su istrčali stazu u ovako teškim uvjetima! 👏
Na kraju bih zahvalila svim TRKAČIMA koji su sudjelovali u utrci, svim DONATORIMA i svim VOLONTERIMA jer bez njih ovaj događaj ne bi uspio!

Veliko HVALA svima i vidimo se dogodine na još jednom Dabrovem poto!

 

Comments are disabled.