Dana 4. ožujka održana je 133. redovna izvještajno-izborna skupština DVD-a Legrad. Skupštinu je otvorio predsjednik Vladimir Piškor i pozdravio predsjednicu Općinskog vijeća Snježanu Kuzmić, načelnika općine Legrad Ivana Sabolića, zamjenicu načelnika Kristinu Turk, predstavnika županije Koprivničko-križevačke Stjepana Behina, zapovjednika VZ Koprivničko-križevačke županije Zvonimira Habijana, dopredsjednika VZ Koprivničko-križevačke županije Gorana Matoničkina, zapovjednika JVP Koprivnica Slavka Lakuša, inspektora za vatrogastvo DUZS Stjepana Lončara, zamjenika predsjednika VZO Legrad Vladu Kovačeka, predstavnike vjerskih zajednica, udruga koje djeluju u Legradu te vatrogaskinje i vatrogasce iz 26 prijateljskih DVD-ova .
Zapovjednik DVD-a Legrad Darko Piškor prezentirao je izvješće o radu društva u proteklom mandatnom razdoblju s posebnim osvrtom na 2016. godinu. Proteklo razdoblje obilježile su intervencije na požarima otvorenog prostora, poplave i osiguranje prilikom migrantske krize. Također, organizirana su osposobljavanja članstva u stjecanju novih vatrogasnih zvanja i specijalnosti. Učestvovali smo na desetak vatrogasnih vježbi kod drugih, dok smo jednu organizirali samostalno povodom dana općine Legrad 2016. godine. Posebno smo ponosni na međunarodnu vježbu Dravis 3 gdje smo bili jedan od suorganizatora. U financijskom dijelu izvješća naglašeno je zadovoljstvo suradnjom između općine Legrad i VZO-a Legrad koji nas financijski prate u financiranju vatrogasne postrojbe, koje nije zanemarivo. Zapovjednik je naglasio da je za osnovno funkcioniranje postrojbe godišnje potrebno oko 60.000,00 kuna.
Izvješće Nadzornog odbora je podnio predsjednik Davor Cvetnić te naglasio da društvo radi prema svim važećim zakonskim propisima.
Po usvajanju izvješća, dana je razrješnica dosadašnjem vodstvu društva i izabrano novo vodstvo. Za predsjednika je izabran Davor Cvetnić, za zamjenika predsjednika Krešimir Kotrošić , zapovjednik je Josip Kefelja a njegov zamjenik Vinko Habek. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Goran Piškor. Plan rada i financijski plan za naredno razdoblje podnio je novi predsjednik Davor Cvetnić.
Za deset godina rada u vatrogasnoj organizaciji spomenicu je primila Valentina Cvetnić. Brončanom medaljom za svoj rad odlikovani su Sven Kiš i Saša Deak.
Za dugogodišnje uspješno vođenje društva dosadašnjem predsjedniku Vladimiru Piškoru dodijeljena je plaketa počasnog predsjednika DVD-a Legrad. Dosadašnjem tajniku Goranu Piškoru dodijeljena je Plaketa društva za doprinos razvoju vatrogastva i napredak društva , a zapovjednik VZ Koprivničko-križevačke županije uručio mu je srebrnu vatrogasnu medalju.
Na kraju Skupštine prisutnima su se obratili uvaženi gosti, koji su veoma pohvalno govorili o dosadašnjem radu društva, zahvalivši se svima na veoma dobroj suradnji.

Izvor teksta i fotografija: DVD Legrad

Comments are disabled.