Ekići Osnovne škole Legrad, Matija Habek, Iva Šenji, Tara Kolaš i Leon Sataić sa voditeljicom, učiteljicom Tamarom Marcinjaš izrazito su uspješno predstavili Legrad i Podravinu na 10. Nacionalnoj smotri turističke kulture u Hvaru od 13.do 15.10.2017. koja je održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović.
Ekići su se na Hvar plasirali pobjedom na natječaju Turističke kulture. Na njemu je njihov projekt Dravska gastro šetnica kojom promoviraju i potiču turizam u Legradskoj općini odabran kao jedan od pet najboljih iz cijele Hrvatske u kategoriji osnovnih škola. Na natječaj je prijavljeno preko sto projekata a odabrani su kao najbolji oni koji najbolje potiču promicanje turizma u svom zavičaju.
Uz odličnu prezentaciju projekta, učenici su pripremili i izložbeni stol s proizvodima svoga zavičaja koji je privukao ogromno zanimanje lokalnoh stanovništva, sudionika ali i turista.
Najveću pomoć pružili su roditelji Ekića koji su nam pomogli u pripremi proizvoda te nas pratili na putu kao i Udruga žena Legrad te brojni sponzori koji su donirali svoje proizvode ili financijska sredatva za plaćanje prijevoza od kojih je najizdašnija bila Općina Legrad.
Svima najsrdačnije zahvaljujemo na pomoći.

Comments are disabled.