U organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije i Udruge žena iz ruralnih područja, uz domaćina Grad Koprivnicu, u subotu, 15. rujna u koprivničkom Domu mladih održan je sedmi po redu Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije koji je svečano otvorio predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Predstavilo se ukupno 15 kandidatkinja,a jedna od novosti je ta da Festival više nema natjecateljski karakter, nema više dodjele lente.

Zahvale sudionicama i podršku Festivalu u svojim su obraćanjima izrazili i saborski zastupnik Branko Hrg, zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž te rukovoditeljica Službe za opće poslove pri Uredu pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Mladenka Morović. Za kulturno-umjetnički dio programa bio je zaslužan Folklorni ansambl Koprivnica, a u sklopu Festivala predstavljena je i humanitarna akcija „Veliko srce za veliki osmijeh“ u organizaciji Udruge volontera Podravke PULS, čiji je pokrovitelj i Županija, a koja će se održati sljedeće subote, 22. rujna. Cilj akcije je aktivirati se u Tjednu kretanja i prikupiti dobrovoljne priloge za provedbu terapijskog jahanja i rad Udruge Osmijeh.

Iz naše Općine predstavila se Đurđica Milosavljević iz Selnice Podravske.

Dobila je priznanje za njegovanje obiteljskih vrijednosti i posebnu ljubav prema prirodi i za svestranost te životni optimizam i dosljednost.

Tekst preuzeti s portala epodravina.

 

Comments are disabled.