U subotu, 24. veljače 2018. godine održana je 84. redovna Skupština DVD -a Veliki Otok u vatrogasnom domu u Velikom Otoku. Nakon intoniranja himni i davanja počasti minutom šutnje preminulim vatrogascima, predsjednik Goran Klobučarić otvorio je godišnju Skupštinu i pozdravio prisutne goste.

Od gostiju na Skupštini su prisustvovali: dopredsjednik VZŽ Koprivničko – križevačke g. Vladimir Piškor, zapovjednik VZO Legrad  g. Darko Piškor,  načelnik općine Legrad g. Ivan Sabolić, te zamjenica načelnika općine Legrad gđica Kristina Turk. Uz visoke goste Skupštini je prisustvovalo još 20 prijateljskih DVD – a.

Na skupštini su iznesena izvješća o radu društva u protekloj godini. Izvješće o radu društva podnio je predsjednik društva Goran Klobučarić. Predsjednik je napomenuo kako je 2017. godina bila izborna i da je zadovoljan sa entuzijazmom novog UO, NO i Zapovjedništva. Napomenuo je kako je uz redovan rad društva  pokrenuto nekoliko novih događanja u protekloj godini: čuvanje Isusovog groba na Veliki Petak te druženje na Badnju večer sa mještanima. Zapovjednik Matija Melnjak podnio je Izvješće zapovjednika u kojem je posebno izvijestio o radu operativne ekipe i intervencijama koje su imali u prošloj 2017. godini. Također je Skupštinu upoznao sa novonabavljenom vatrogasnom opremom. Naglasio je kako su preventivno djelovati izradom i podjelom letaka u mjesecu svibnju te upoznavanjem djece PŠ Veliki Otok sa vatrogasnom opremom. Plan za 2018. godinu je usavršavanje svih članova društva, posebice operativne ekipe te daljnja nabavka vatrogasne opreme. Izvješće o financijskom poslovanju podnio je blagajnik društva Matija Horvat, koji je istaknuo da je društvo poslovalo sukladno dodijeljenim financijskim sredstvima.

U ime Nadzornog odbora izvješće je podnio predsjednik NO Zlatko Horvat, napomenuvši da Nadzorni odbor nema primjedbi na rad društva.  Plan rada za 2018. godinu podnio je blagajnik Matija Horvat.

Za dugogodišnji rad u društvu dodijeljena su odlikovanja i spomenice. Zapovjednik VZO-a Legrad Darko Piškor, podijelio je spomenice za 10 godina rada Klaudiji Seđek i Matiji Melnjaku. Dopredsjednik VZ KCKŽŽ Vladimir Piškor podijelio je priznanja časnicima Ivici Rašancu, Petru Puharu, Matiji Melnjaku i Matiji Horvatu te časnicima I klase Katarini Puhar, Klaudiji Seđek, Ani Melnjak, Igoru Horvatu i Ivanu Horvatu.  Isto tako, dodijeljena je povelja Počasnog člana Ruži Gabaj, koju su uručili dopredsjednik VZ KCKŽŽ Vladimir Piškor i predsjednik društva Goran Klobučarić. Također su predstavljeni i novi članovi društva.

Po završenoj dodjeli odlikovanja/spomenica, svima nazočnima obratili su se načelnik Općine, gosp. Ivan Sabolić, dopredsjednik VZ KCKŽŽ, gosp. Vladimir Piškor i zapovjednik VZO Legrad gosp. Darko Piškor. U svojim obraćanjima, svi govornici čestitali su na uspješnom radu i dobrim rezultatima te zaželjeli puno uspjeha u daljnjem radu članovima DVD-a Veliki Otok.

Po završetku radnog dijela skupštine, proslava je nastavljena do ranih jutarnjih sati druženjem gostiju i domaćina.

UO Veliki Otok

Comments are disabled.