Dana 12.06.2021. u Evangeličkom kulturnom centru održana je redovna i izborna skupština KUD-a "Zrin" Legrad.
Pridržavajući se svih preporučenih epidemioloških mjera iznijeli smo sva izvješća za prošlu godinu koja je bila pogođena epidemijom Korona virusa. Uz nekoliko nastupa većina ostalih aktivnosti preseljena je online. Najveće priznanje društvu, nakon 15 godina postojanja, dodijeljeno je prošle godine na svečanoj podjeli javnih priznanja povodom obilježavanja Dana županije. Kulturno-umjetničkom društvu "Zrin" dodijeljena je Zahvalnica za promicanje ugleda Županije u zemlji i inozemstvu u području kulture, vezano za očuvanje izvornih napjeva, plesova, narodnih nošnji i običaja s područja Općine Legrad i Županije, kao i organizirani rad s članovima te uspješne nastupe na folklornim manifestacijama u zemlji i inozemstvu.
Kako je ovo ujedno bila i izborna skupština izabrano je novo vodstvo gdje je došlo do nekoliko promjena.
U narednom mandatu funkciju predsjednice preuzela je dugogodišnja potpredsjednica Suzana Dimač, dok je dosadašnji predsjednik Dragutin Matoš preuzeo ulogu potpredsjednika.
Nekoliko novih članova postavljeno je u Upravni i Nadzorni odbor.
Planovi za ovu godinu su još uvijek skromni i nezahvalno ih je planirati zbog neizvjesnosti izazvane epidemiološkom situacijom zbog koje su otkazane brojne manifestacije. S aktivnostima nećemo prestati, održavat ćemo ih kao i probe uz poštivanje svih epidemioloških mjera.
Na kraju skupštine sve prisutne članove pozdravio je načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić te iskazao iskrene čestitke na novom vodstvu društva. Napomenuo je kako je kultura punih 10 mjeseci bila pod izričitom zabranom djelovanja te kako se nada da će se polako sve vratiti u normalu. Pozvao je sve sekcije da sudjeluju u organizaciji planiranog Europskog piknika početkom kolovoza kada će Općina biti domaćin.
Prije službenog završetka skupštine voditeljica dramske sekcije i članica Upravnog odbora Jasna Kiš iskazala je dosadašnjem predsjedniku Dragutinu Matošu u ime cijelog društva zahvalu za osnivanje, izniman doprinos te dugogodišnje vodstvo društva, dok mu je novoizabrana predsjednica Suzana Dimač uručila kristalnu plaketu i još jednom zahvalila na svemu svih ovih 16 godina.
Naš Francek je sa suzama u očima svima zahvalio i napomenuo kako će i dalje ostati aktivan član, ali da na mladima svijet ostaje.

Piše: Suzana Dimač

 

Comments are disabled.