U ponedjeljak, 7. lipnja 2021. godine u Društvenom domu Legrad održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Legrad. Sjednicu je otvorila privremena pročelnica Vesnica Cvetnić, koja je istu vodila do izbora Mandatne komisije. Jednoglasno je izabrana Mandatna komisija u sastavu Ivan Gerendaj (predsjednik), Stjepan Šalamon i Nino Bukovčan (članovi). Nakon toga održana je sjednica Mandatnog povjerenstva koje je utvrdilo da umjesto Ivana Sabolića, zbog nespojivosti dužnosti, njegova zamjena u Općinskim vijeću Općine Legrad će biti Alenka Černeli. Nakon toga vođenje sjednice do izbora predsjednika, preuzela je Kristina Turk, kao vodeća s liste koja je dobila najviše glasova. U ime svih vijećnika pročitala je tekst prisege, te su svi vijećnici prisegnuli i potpisali prisegu.

Nakon toga izbran je Odbor za izbor i imenovanja, koji čine Kristina Turk - predsjednica, Stjepan Šalamon i Vedran Bebek - članovi. Isti je odbor utvrdio prijedloge za predsjednika i potpredsjednike Općinskog vijeća. Za predsjednicu Općinskog vijeća Općine Legrad izbrana je Snježana Kuzmić, s 6 glasova ZA i 2 SUZDRŽANA, dok su za potpredsjednike JEDNOGLASNO izabrani Alen Dedi i Igor Horvat. Predsjednica Snježana Kuzmić se zahvalila na povjerenju, te pozvala na suradnju za dobrobit svih mještana i mještanki Općine Legrad.

Pod posljednjom točkom izabran je Odbor za Statut i Poslovnik u sastavu Igor Horvat - predsjednik, Alen Dedi i Vedran Bebek- članovi.

Na kraju svim članovima podijeljeni su tableti kako bi isti mogli sudjelovati na elektroničkim sjednicama Općinskog vijeća.

Comments are disabled.