I ovog 10.-og kampa u kontinuitetu, organizator je ŽKK DHPG, uz suorganizaciju volontera iz KK Rab, i kontinuiranu veliku potporu grada Raba.

Ove godine na kampu je okupljena nikad jača i kvalitetnija struktura trenerskog kadra i pratećeg osoblja, svi vođeni iz kontinentalnog dijela Hrvatske.

U promjenjivoj strukturi kampa sudjelovali su: Valeria Bartolović iz Gole (trenerica i medicinsko osoblje za praćenje i sanaciju bilo kakovih povreda), Marija Mišković iz Koprivnice (kineziolog za školu plivanja i druge aktivnosti), Izet Čaldarević iz Koprivnice (pomoćni trener u kampu), Klara Široki iz Gole (pomoćna trenerica u kampu), Lucija Golubić Winnipeg Canada (trenerica u kampu po posebnom programu), Monika Bosilj iz Varaždina (igrala i školovala se u SAD, reprezentativka, profesionalna košarkašica i trenerica sa FIBA licencom),

i nepromjenjiva struktura sudjelovali su:  Dražen Cesar iz Varaždina (Instruktor HKS, trener državne selekcije, trener u kampu i voditelj struke  na kampu), Željko Golubić iz Koprivnice (direktor kampa i trener selekcije).

Na kampu sudjelovali se igračice i igrači ŽKK DHPG, KK Koprivnica, KK Vindija i domaćeg kluba KK RAB, a van države košarkaši iz Austrije i Italije.

Ovaj kamp je isključivo tehničkog karaktera, za ispravljanje uočenih grešaka, ali i za kvalitetnu nadgradnju.

Napominjemo domaći košarkaši i košarkašice na kampu učestvuju besplatni, bez uplate kotizacije.

Radilo se u tri selekcije, a u njih raspoređeni su na selekcijskom treningu, temeljem trenutnog tehničkog znanja. Treninzi su održavani u ranim prijepodnevnim satima, i predvečernjim satima, a treniralo se u klimatiziranoj dvorani sa dva terena, na vanjskim terenima na Palitu i košarkaškom terenu Valamar autokampa u Padovi 3.

Osim rada na košarkaškim terenima, organizator je kamperima osigurao izlet brodom, igre u moru, školu plivanja za polu plivače i neplivače, upoznavanje znamenitosti grada Raba i okolice. Šetnje i druge aktivnosti. Cijelo vrijeme kampa, organizaror je osigurao i medicinsku skrb za kampere.

Za uže vodstvo kampa i gošće, gradonačelnik grada Raba, Nikola Grgurić napravio je prijem, a u završnom danu, raznim igrama po selekcijama, nazočio je predsjednik gradskog vijeća Željko Dumičić , voditeljica dječjeg odmarališta Varaždin Željka Vincek Strugar i Monika Bosilj profesionalna košarkašica, koji su dodjeljivali nagrade najboljim kamperima.

Posljednjeg dana u završnim igrama za djecu sudjelovali su svi kamperi i kamperice, a svaka selekcija imala je po dvije igre natjecateljskog karaktera.

U trećoj, najmlađoj skupini i prvoj igri slalom sa promjenama  loptom pobijedio je Domaći igrač Raba -Sanjin Čargonja. U drugoj igri, kojoj su djeca morala voditi dvije lopte u slalomu isto je najbolji bio igrač KK Rab Sanjin Čargonja.

U drugoj skupini u igri poligon, kod dječaka pobijedio je igrač KK Koprivnica Andrija Švegović, dok na istom poligonu, ali kod djevojčica najbolja je bila košarkašica ŽKK DHPG Erika Premec. U drugoj igri ove skupine natjecanja u šutu najbolji je biop igrač KK Rab  Andrija Beg, dok kod djevojčica najbolja je ponovno bila košarkašica ŽKK DHPG  Erika Premec.

U prvoj skupini, pobjednik u poligonu bio je Saša Horvat iz KK Koprivnica, a u igri šutiranja s ograničenim vremenom je igrač KK Vindije Varaždin  David Gajski

 

SVI KAMPERI I KAMPERICE, DOBILI SU PRIZNANJA ZA SUDJELOVANJE NA IME I PREZIME, USPOMENICE SA SLIKOM EKIPE, NALJEPNICE KAMPA, SIMBOLIĆNE MEDALJICE KAMPA, MAJICE U TRAJNO VLASNIŠTVO I PROIZVIDE PODRAVKE. NAJBOLJI U IGRAMA PO SELEKCIJAMA DOBILI SU DODATNE MEDALJE ZA OSVOJENA PRVA MJESTA

 

Klub organizator je uz potporu grada Raba i sponzora / donatora sa našeg područja još 2021. počeo snimanje promidžbenog filma o radu i aktivnostima  na košarkaškom kampu, a tijekom ovogodišnjeg kampa, završeno je snimanje i montaža predmetnog. Prva službena premijera filma bit će u gradu Rabu, sve u suradnji sa gradonačelnikom i domaćim klubom, a uz nazočnost visokih uzvanika iz košarkaškog sporta i ostale goste.

Završne govore kamperima i nazočnoj publici održali su Instruktor HKS Dražen Cesar i predsjednik gradskog vijeća grada Raba koji je i zatvorio košarkaški kamp

Predivno je vidjeti mlade košarkašice i košarkaše koji zrače vedrinom i pozitivom – nasmijani i veseli, uspostavljena su nova prijateljstva i suradnje trenera, a svi pomoćni treneri imali su prigodu se kroz kamp dodatno educirati, što će im sigurno koristiti u radu u njihovim sredinama.                 

 

                                        

Comments are disabled.