U skladu s programom rada i aktivnostima Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, ovaj vikend održao se drugi ovogodišnji stručni seminar na kojem su sudjelovale i članice KUD-a Zrin Viktorija Horvat i Suzana Dimač.

Cilj održavanja seminara prvenstveno je edukacija voditelja i pjevača u metodologiji rada i izvedbi djela folklorne baštine te osposobljavanje i usavršavanje članova i voditelja tamburaških orkestara i sastava uz upoznavanje s istinskim vrijednostima baštine i suvremenog, domaćeg stvaralaštva za tambure.

Kontinuirana edukacija osnovni je preduvjet za pravilan pristup folklornoj baštini te njezino očuvanje i kvalitetna promocija. Seminar je koncipiran od teorijskog i praktičnog dijela, a tematski prilagođen lokalitetu kontinentalne Hrvatske – Podravina i Prigorje.
˝Tradicijsko pjevanje i njegova primjena u radu vokalnih ansambala i komornih zborova˝- voditelj: Tomislav Habulin, mag,mus.

Seminar se održao u subotu i nedjelju 16. i 17.03.2019. godine u Koprivnici, u hotelu Podravina u vremenu od 09-18,00 sati, a ostvaren je u organizaciji Županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Koprivničko-križevačke županije.

Comments are disabled.