????????????????????????????????????


ORGANIZATOR: Ženski košarkaški klub „DHPG“ Drnje.

SUORGANIZATOR: Košarkaški klub „RAB“ Rab.

SPONZORI I POTPORA: Podravka d.d., grad Rab, reklamni studio ROBi, KK Rab, dječje odmaralište Varaždin, TZ grada Koprivnice i TZ Kc-kž županije.

Klub je organizator međunarodnog kampa za košarkašice i košarkaše već nekoliko godina na otoku Rabu, mjestu Rab. Kao i ranije, suorganizator kampa je bio domaći KK Rab u smislu potpore i uključenja svojih košarkašica i košarkaša u aktivno sudjelovanje na kampu.

Velika je bila potpora trenera u domaćem košarkaškom klubu na čelu sa predsjednikom gospodinom Žarkom Matušan.Kamperice i kamperi koji nisu sa otoka Raba, bili su smješteni u dječjem odmaralištu Varaždin na Rabu, sa uključenom kompletnom prehranom, organiziranim izletima, posjetima, igrama koje vode animatori odmarališta kao i sa školom plivanja, što znači da su se neplivači kućama vratili kao plivači.

Treninzi su se održavali dva puta dnevno u gradskoj sportskoj dvorani, uz moguću uporabu i novih vanjskih terena.

Košarkaški kamp je proveden sa tri trenera, Martinom Kraljić, Željkom Golubić i Draženom Cesar koji je bio na čelu stručnog tima.

Poslije održanog selekcijskog treninga, nazočni košarkaši i košarkašice podijeljeni su u tri selekcije, prema godištima i postojećem tehničkom znanju. Brojno stanje je variralo od 40 – 52 kampera i kamperica, a radi nemogućnosti redovitog treniranja domaćih igračica i igrača. Na kampu na Rabu nazoćile su kamperice iz Zadra, Drnja, Đelekovca, Ždale i Raba, i kamperi iz Raba, Zagreba, Ogulina i Legrada.

Raspon godišta na kampu bio je od 2005. - 2013. godišta., a temeljni rad sa sudionicima kampa bazirao se na  svim tehničkim elementima rada s loptom, suradnji igrača na terenu i kretanju igrača na terenu s loptom i bez lopte.

Kamp je protekao bez ijedne povrede i bilo kakvih zdravstvenih problema.

Bez obzira na trenutnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj, bili smo pripremljeni na održavanje treninga u novim uvjetima, o svim mjerama samozaštite i zaštite drugih, a za rad na kampu ŽKK DHPG, kao organizator kampa, posebno se zahvaljuje dječjem odmaralištu Varaždin, KK Rab i gradu Rabu, koji su pomogli i doprinijeli da se kamp održi u skladu sa svim propisanim mjerama.

U završnom danu, sukladno napucima, nisu se igrale utakmice, pa su održane igre – pojedinačna i natjecanja u paru na distanci, da bi nazočnim roditeljima igrača i igračica na tribinama, publici i pozvanim gostima – uzvanicima, prikazali svoj napredak u 8 dana  rada, treniranjem dva puta dnevno.

Napominjemo, da nije bilo miješanja trenera, , kamperica i kampera sa publikom i roditeljima u dvorani, a pokloni i nagrade kampericama i kamperima dodjeljivali su uzvanici – distancirano.

Sve kamperice i kamperi, kao i treneri na kampu u trajno vlasništvo dobili su po dvije majice, svi priznanja na osobno ime i prezime, a najbolji, medalje i druge poklone – koje su osigurali ŽKK DHPG i sponzori kampa.

Ispred grada Raba nazočio je gradonačelnik Nikola Grgurić, gradske firme  Dundovo Dramir Mlacović, predsjednik domaćeg kluba Žarko Matušan, trener domaće ekipe Zlatko Blagdan, voditeljica dječjeg odmarališta Varaždin Željka Vincek Strugar  i sportski djelatnik Mladen Bačić. U predaju nagrada igračicama i igračima bio je uključen i gospodin Dražen Cesar. Svi uzvanici dobili su poklon pakete navedenih sponzora kampa, koje je predao predsjednik ŽKK DHPG Drnje Željko Golubić.

Za provedeni kamp izvršena je promidžba, plakatiranjem, elektronskim medijima i najavama  na radio Rabu, uz dva intervjua sa trenerima kampa.

Tijekom održavanja kampa trenere na kampu i vodstvo domaćeg kluba primio je sam gradonačelnik grada Raba.

 

IGRE – NATJECANJA – plasman 1.-4. mjesto

Brzina vođenja lopte: Lucy Španjol KK Rab, Mihaela Dražić ŽKK Zadar, Erika Premec ŽKK DHPG i Filip Beg KK Rab.

Slalom sa kružnim vođenjima: Erika Premec ŽKK DHPG, Lucy Španjol KK Rab, Ivan Pavao Lakić ŽKK DHPG i Miaela Dražić ŽKK Zadar.

Slalom sa pogađanjima koša: Mihaela Dražić ŽKK Zadar, Hana Lovrić ŽKK DHPG, Erika Premec ŽKK DHPG i Tonči Španjol Šimunelić.

Polaganje sa dvije promjene 5x + šut sa 8 pozicija kamperi: Ante Puljar Matić KK Rab, Kanai Džabo Vučići Zgb, Damjan Kaštelan KK Rab i Borna Dumenčić.

Polaganje sa dvije promjene 5x + šut sa 8 pozicija kamperice: Petra Kadija ŽKK DHPG, Sarah Galović Bakota KK Rab, Ana Makaus KK Rab, Kristina Kadija ŽKK DHPG.

Najbolji kamper: Matija Kraljić Ogulin.

Najbolja kamperica: Kristina Kadija ŽKK DHPG.

Najmlađu kamper: Filip Beg KK RAB (2012.)

Najmlađa kamperica: Ariana Blagdan (2013) KK Rab.

 

Bilo je ugodno i lijepo vidjeti kamperice i kampere tijekom kampa i u igrama, svi nasmijani, sretni, zadovoljni, slušati komentare domaćih trenera, roditelja djece sa Raba – neki nisu mogli vjerovati da nakon 7 dana rada i najmlađi (2013.) godište, vode dvije lopte istovremeno u paru ili naizmjenično.

 

Završnim kratkim govorima djeci, roditeljima, publici i uzvanicima na samom zatvaranju ispred organizatora kampa obratio se predsjednik ŽKK DHPG Željko Golubić i predsjednik domaćeg kluba Žarko Matušan, sa najavom košarkaškog kampa na daleko višoj razini i naredne 2021. godine, ali i sa mogućnošću organizacije seminara za trenere mlađe dobnih kategorija.

 

Predsjednik Kluba

Željko Golubić

Comments are disabled.