PRVI PUTA IGRALA SE KOŠARKA U LEGRADU, ŽKK DHPG POGRETANJEM ŠK LEGRAD, ORGANIZIRAO JE OVAJ  PROMOTIVNI MINI BASKET TURNIR

U subotu 09. 02. 2019 a u vremenu od 09,00 – 16,30 sati u dvorani OŠ Legrad, cijeli dan izmijenilo se 100-tinjak košarkašica i košarkaša 2007.- godište pa sve do 2013., godišta (7 ekipa). Sudjelovale su ekipe KK Virovitica 1, KK Virovitica 2, KK Vedi Bjelovar, KK Mladost Đurđevac, KK Koprivnica, KK Radnik Križevci i domaća ekipa ŽKK DHPG, koja je sastavljena od igračica i igrača iz Ždale, Gole, Drnja, Botova i više mjesta općine Legrad.

Odigrano je 6 košarkaških utakmica mini basket lige M-11.

U igrama za djecu sudjelovalo je šestero naših igračica i igrača (Saša Horvat, Kristina Đurkan i Ivan-Pavao Lakić iz ŠK Legrad, Rea Bečeheli iz ŠK Gola i Petra-Morana Šamonik i Anja Petrić iz ŠK Drnje), od kojih je Saša Horvat iz ŠK Legrad u brzini vođenja Lopte bio najbolji, osvojio prvo mjesto i izborio ulaznicu za natjecanje na završnom all stars susretu lige MBL M-11. Već dosad imamo igračicu Eriku Premec iz ŠK Drnje koja će se isto na završnom all stars susretu natjecati u izvođenju slobodnjaka ove lige M-11, a i  na završnom all starsu MBL MZ-9. Petra-Morana Šamonik iz ŠK Drnje bila je najbolja u brzini vođenja lopte djece do 9 godina i biti će natjecateljica na završnom all starsu lige MBL MZ-9. Još jedan podatak, na dosadašnjim turnirima, u obje kategorije imali smo 14 igračica i igrača u finalima igara za djecu.

Manifestacija je plakatirana na području općine Legrad, a za sve ekipe sudionike turnira i za pobjednike u igrama napravljena su prigodna priznanja općine Legrad, koja su po završetku igara uručena ekipama i pojedinačnim pobjednicama i pobjednicima. Navedena priznanja su uručili današnji uzvanici ravnatelj OŠ Legrad gospodin Dragutin Marcinjaš i načelnik općine Legrad gospodin Ivan Sabolić. Oni su u kratkim govorima  istaknuli Klupsku inicijativu pokretanja ŠK Legrad, organizaciju ovog turnira i pozdravili sve nazočne igračice, igrače, voditelje, kao i njihove nazočne roditelje na tribini.

Klub je organizirao snimanje jedne utakmice domaće ekipe, slikanje igara za djecu, uručenja priznanja, kao i interesantnih mjesta u mjestu Legrad, iz kojih će materijala napraviti promotivni film.

Želja je Kluba da još omasovi pogon ŠK Legrad, i to prvenstveno djevojčicama i dječacima 01. – 04., razred OŠ, a u tom cilju će se napraviti ove školske godine, još jedna animacija u centralnoj i svim područnim školama OŠ Legrad, a zainteresirana djeca mogu se i sami uz nazočnost roditelja javiti u terminima treninga ponedjeljkom i četvrtkom u 18,45 sati u dvoranu OŠ Legrad.

SASTAV domaće ekipe: Bečeheli Rea i Bečeheli Katja (Ždala), Bali Terezija (Gola), Vidak-Peić Vanja, Varović Eva, Petrić Anja (Drnje), Erika Premec (Drnje), Šamonik Petra-Morana (Botovo), Horvat Bruno, Horvat Saša, Horvat Dominik, Jurišić Marko, Lakić Ivan-Pavao, Kranclbinder Vilim i Đurkan Kristina (područje općine Legrad).

 

Comments are disabled.