Kao i svakog proljeća Općina Legrad pretvara u pravo gradilište. Tim povodom općinski načelnik Ivan Sabolić obišao je brojna radilišta na području općine kako bi se uvjerio da će svi radovi biti izvedeni kvalitetno i na vrijeme.

Na Šoderici je započela djelomična sanacija jezera na tri poteza i to: Lazine, između dva tobogana i kod Plavog labuda. Radove izvodi tvrtka Prizma VV iz Kunovec Brega, a radi se na vađenju mulja u pojasu od 15 metara od obale, te nasipavanje novog šljunka pogodnog za plaže. Na jednom dijelu previđeno je uređenje uvale za djecu.

Radovi se odvijaju i na prostoru Vatrogasnog doma u Malom Otoku, gdje je uređena unutrašnjost s izmjenom električnih instalacija. Radove izvodi tvrtka Lekom Grad s partnerima.

Slični radovi odvijaju se u Društvenom domu gdje se mijenja strop, električne instalacije i rasvjeta, te uređuje audio soba. Radovi izvodi tvrtka MOD gradnja, a radovi su sufinancirani od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Neizostavni radovi odvijaju se i na prometnicama Općine Legrad. U tijeku je rekonstrukcija tri nerazvrstane ceste u Legradu, te jedna u Zablatju. Radove izvodi tvrtka PZC Varaždin, a tokom ljetnih mjeseci i završetka korona krize očekuje se presvlačenje dva pravca u Ulici bana Josipa Jelačića OB slojem.

U Zablatju je započela rekonstrukcija nogometnog igrališta Rupina,  gdje su postavljene nove kućice za rezervne igrače, a nogometni klub je uz pomoć općine preuredio svlačionice.

Uskoro započinju radovi na obnovi javne rasvjete u Malom Otoku i Velikom Otoku, te postavljanje pametnih autobusnih klupa u Velikom Otoku i Selnici Podravskoj.

Comments are disabled.