U srijedu, 13. prosinca prilikom otvaranja Ureda Predsjednice RH u Koprivničko - križevačkoj županiji održan je sastanak predstavnika JLS-a i Predsjednice. Općinski načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić odabran je da Predsjednici predstavi probleme općina koprivničkog kraja.

U svom govoru načelnik je spomenuo probleme s državnom imovinom i dugotrajnim stečajnim postupcima koji koče razvoj i odbijaju investitore. Također, zamolio je Predsjednicu da podrži razvoj geotermalnog projekta, te da svojim autoritetom utječe na brže donošenje Pravilnika o obnovljivim izvorima energije, kako bi investitor čim prije zakupio kvotu i nastavio s ulaganjima.

Načelnik je spomenuo kako se nada da će brza cesta i drugi kolosijek željezničke pruge što prije doći do mađarske granice, te vjeruje da će ta dva projekta ovaj kraj izbaviti iz prometne izoliranosti. Pozvao je Predsjednicu da podrži izgradnju dva nova granična prijelaza  (Legrad - Ortilos i Botovo - Zakany - Gyekenyes), koji bi trebali biti nastavak brze ceste po ulasku u Schengen. Također, načelnik je predstavio mjere i napore za zaustavljanje loših demografskih trendova i zaključio da bez snažne državne demografske politike loši trendovi se neće promjeniti.

Na kraju izlaganja, načelnik je pozvao Predsjednicu da posjetio prirodne ljepote i turističke potencijale Koprivničko - križevačke županije, pogotovo ušće Mure u Dravu.

Predsjednica je zahvalila načelniku na predstavljanju problema, te obećala da će apelirati na nadležen institucije kako bi ubrzala rješvanje problema. U dogovoru sa predsjedničnim suradnicima dogovoreno je da će Predsjednica posjetiti ušće Mure u Dravu i Ortintološki rezervat Veliki Pažut čim se za to pruži prilika.

                                   

Comments are disabled.