rptnb


U petak, 1. veljače 2019. godine općinski načelnik je prisustvovao Danu vojne akademije Nikola Zrinski u Budimpešti. Općina Legrad i Vojna akademija već godinama surađuju na istraživanjima utvrde Novi Zrin i prisustvuju na organizaciji Kulturoloških susreta u spomen na obitelj Zrinski. Osim Općine Legrad u projektu sudjeluju općine Donja Dubrava, Donji Vidovec i Goričan iz Hrvatske, te općine Zakany, Ortilos, Murakeresztur, Molnari i Belezna s mađarske strane.

Prilikom posjeta načelnik je uz ostale uzvanike položio vijenac na spomenik Nikoli Zrinskom, a nakon toga je slijedila svečana akademija, na kojoj su se dijelila odlikovanja najzaslužnijim studentima, profesorima i suradnicima akademije.

Na kraju, održan je radni sastanak načelnika i voditelja iskapanja utvrde Novi Zrin na temu organizacije Kulturoloških susreta u spomen na obitelj Zrinski u 2020. godini povodom 400. godina rođenja Nikole Zrinskog VII. Odlučeno je da će se susret prijaviti na EU fondove, a domaćin susreta bi trebala biti Međimurska županija.

Comments are disabled.