Poštovane građanke i građanke,

u prilogu su nove upute za izdavanje E-propusnica.

Zahtjevi se podnose na slijedeće načine:

 • sustav e-Građanin
 • samo na mail adresu : propusnice.legrad@gmail.com (ukoliko zahtjev stigne na ostale mail adrese isti će se odbaciti)
 • samo na telefon: 048/835 – 051 (na ostale telefone zahtjevi se neće zaprimati) – samo tokom radnog vremena

Zahtjevi se predaju radnim danom do 12 sati (podneva) i to dan prije nego se ista misli konzumirati. Svi zahtjevi koju dođu poslije 12 sati obrađivati će se tek idući dan. Vikendom se ne izdaju propusnice. Za vikend i ponedjeljak propusnice zatražite tokom radnog vremena općine.

PROPUSNICE SE IZDAJE U VEĆINI SLUČAJEVA NA 1 DAN. SVE PROPUSNICE SE EVIDENTIRAJU I ISTE SU VIDLJIVE STOŽERU CIVILNE ZAŠTITE RH I ISTI MOGU STORNIRATI NEKE PROPUSNICE KOJE JE IZDAO STOŽER CZ OPĆINE LEGRAD.

ZA PROPUSNICE SU NAM POTREBNI SLIJEDEĆI PODACI:

 • ime i prezime osobe
 • oib osobe
 • adresa
 • razlog potrebe za propusnicom i relacija kretanja
 • vrijeme korištenja - najčešće samo jedan dan
 • način dostave - mail, osobno preuzimanje ili dostava poslijepodne

NAČIN DOSTAVE:

 • sve izdane propusnice moguće je podići do 12 sati ispred vrata Općine Legrad (pred poštom) iz kutije
 • između 12 i 15 sati sve propusnice iz kutije koje nisu podignute u sandučiće dostavljaju djelatnici tvrtke Lekom Grad d.o.o.
 • nakon 15 sati do 19 sati sve propusnice u sandučiće dostavlja postrojba CZ Općine Legrad.
 • sve propusnice koje se šalju mailom ili sustavom e-Građanin neće biti u kutiji ispred općine

PROPUSNICE NE TREBATE IMATI NA PAPIRU ISTE MOŽETE POKAZATI I NA VAŠEM MOBITELU.

S obzirom da smo zaprimili veliki broj upita koji se ponavljaju, najčešće ćemo Vam napisati u prilogu:

 1. KUPOVINA NAMIRNICA

Odobrava se za jednu obitelj odlazak u veću nabavku namirnica najčešće jednoj osobi. Kupovina se obavlja u centrima Ludbreg ili Koprivnica. U ostale gradove ne dozvoljavamo. NAKON ŠTO SE OBAVI KUPNJA ISTA OSOBA NE MOŽE SLIJEDEĆIH 14 DANA DOBITI PROPUSNICU. Također, dok se obavlja kupovina obavite i sve ostale potrebe (banka, veterinar, građevinski materijal, posjet nemoćnoj osobi).  S obzirom da ima trgovina na području Općine Legrad pokušajte se orijentirati na njih.

Osobama s područja općine Legrad neće se odobravati  propusnice za trgovine u Imbriovcu, Đelekovcu, Donjoj Dubravi i Kotoribi ukoliko iste takve postoje u na području općine.

 1. LJEKARNA

Sve lijekove preporučamo pokupiti u ljekarni u Legradu, a ukoliko postoji potreba za posebnim odlascima u neke druge uz zahtjev priložiti dokaze (npr. poseban lijek, ne prodaje se proizvod u ljekarni u Legradu)

 1. BANKA

Odobravat će se odlazak u banku koja nije na području Općine Legrad najviše do 2 puta mjesečno, i to jednom u  10 dana. Preporučamo kada se odlazi u banku da se kupe odmah i namirnice.

 1. OPG i OBRADA ZEMLJE

Sve propusnice za OPG izdaje Savjetodavna služba. Ukoliko OPG ima samo jednog člana, iznimno za obradu zemlje Stožer CZ Općine Legrad može izdati za još jednog člana obitelji propusnicu za obradu zemlje van teritorija Općine Legrad.

 1. VINOGRAD

Osobe koje nemaju OPG a posjeduju vinograd, propusnice će se izdavati na slijedeći način:

 • najviše za jednu osobu za vinograde s do 700 čokota i to na jedan dan
 • najviše za dvije osobe za vinograd s preko 700 čokota i to na dva dana
 • ukoliko je vlasnik vinograda starija osoba također će ista moći dobiti propusnicu s pomoćnom osobom.
 • NAKON OBAVLJENOG POSLA SLIJEDEĆA PROPUSNICA ZA VINOGRAD DOBITI ĆE SE NAKON PROTEKA 10 DANA.

PROPUSNICE ZA VINOGRADE NEĆE BITI ODOBRENE ZA NEDJELJU (dešavali su se korona party) I ISTE NEĆE VRIJEDITI ZA NOĆNE SATE.

 1. POSJET STARIJIM OSOBAMA

Dozvoljavaju se posjete roditeljima i djedovima samo u slučaju da su iste nemoćne osobe. O tome priložiti dokaz. Također, neće se odobravati posjet osoba starijih od 70 godina djeci i unucima (isti su vrlo rizična skupina) – djeca mogu doći do njih ukoliko njima je posjeta nužna. PREPORUČAMO SVE RADITE TELEFONSKI, DA SE SMANJI FIZIČKI KONTAKT.

 1. OSOBE KOJE NALAZE NA PODRUČJU OPĆINE LEGRAD A NEMAJU PREBIVALIŠTE NA PODRUČJU OPĆINE

Osobe koje nemaju prebivalište na području Općine Legrad, a obitavaju na istom (zbog potresa ili nečeg drugog) dužne su se prijaviti preko sustava e-Visitor. Sve podatke možete dobiti u TZ Središnja Podravina (mail: info@tzp-sredisnja-podravina.hr) Isti slučaj vrijedi i za osobe koje imaju prebivalište na području Općine Legrad a u ovom trenutku duže borave na nekom drugom području.

 1. LOV I RIBOLOV

Iako je ministar u jednom intervju najavio da se može obavljati ribolov, Stožer Civilne zaštite RH zabranio je lov i ribolov na području cijele RH. Iste ulaze u sportsko-rekreacijske djelatnosti i time su iste zabranjene. Dopis Hrvatskog lovačkog saveza je neregularan i isti je stavljen van snage.

 1. NABAVA AUTODIJELOVA, GRAĐEVINSKOG MATERIJALA I SL.

Takva nabava neće se dozvoljavati – sve dijelove naručite poštom – isti mogu doći već slijedeći dan. Iste također eventualno možete podići prilikom kupovine namirnica.

 1. PAPIROLOGIJA I TEHNIČKI PREGLEDI, ODLASCI AUTOMEHANIČARU

Ne odobravaju se odlasci za izdavanje dokumenata (svi se produžuju do kraja epidemije). Neće se odobravati odlasci automehaničaru izvan linije Ludbreg – Prelog – Koprivnica. Tehnički pregledi odobravaju se samo na slijedećim stanicama: Koprivnica, Donja Dubrava i Ludbreg (iznimno).

 1. NABAVA PILIĆA, ŽIVIH ODOJAKA I SL. – HRANE ZA ŽIVOTINJE

Inzistirajte da Vam se isto dostavi na kućni prag. Iznimno ćemo odobravati takve mogućnosti. Nabava hrane za životinje računat će se kao i nabava namirnica te se i jedna i druga neće moći obavljati unutar 14 dana.

 1. VETERINAR

Odlazak veterinaru odobravati će se samo za hitne slučajeve. Cijepljenja i slično neće se odobravati – isto nije nužno u ovo vrijeme

 1. POSJET LIJEČNIKU

Za sve medicinske slučajeve propusnice izdaju liječnici. Za takve slučajeve nećemo izdavati  propusnice. NE IZDAJEMO POTVRDE UKOLIKO NEKOGA VOZITE NA PREGLED I SL. – isto vam izdaju liječnici.

Ova lista će se nadopuniti ukoliko se pojave nove nejasnoće.

NAPOMENA: Svima nam je cilj da ovo razdoblje što prije završi, te molimo da se strogo držite uputa. Ukoliko neka općina ili grad imaju drugačija pravila nego što su ova ovdje napisana isti se ne pridržavaju uputa Stožera CZ RH, te molimo da ne navodite takve općine i slučajeve jer isti nisu mjerodavni. Svi lokalni stožeri koji se neće pridržavati uputa Stožera CZ RH oduzet će se pravo izdavanja propusnica, a isto će preuzeti država. Time će biti još teže doći do propusnica što sigurno ne želite niti vi a niti Stožer CZ Općine Legrad.

SRDAČNO

STOŽER CIVILINE ZAŠTITE OPĆINE LEGRAD

Comments are disabled.