U Osnovnoj školi u Legradu u subotu 7. ožujka 2020. godine održano je 19. Natjecanje mladih Crvenog križa koje je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a domaćin je bila Osnovna škola Legrad. Natjecalo se ukupno 12 ekipa, od toga 9 ekipa podmlatka i 3 ekipe mladeži.

Natjecanje je otvorio načelnik općine Legrad Ivan Sabolić koji je natjecateljima poželio puno uspjeha u natjecanju, a dobrim željama pridružili su se i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev, zamjenica gradonačelnika Koprivnice Melita Samoborec, zamjenik župana Koprivničko – križevačke županije Ratimir Ljubić te u ime domaćina natjecanja ravnatelj Osnovne škole Legrad Dragutin Marcinjaš. Prije početka natjecanja, domaćini, učenici Osnovne škole Legrad pripremili su prigodni program za sudionike i organizatore natjecanja.

Ekipe podmlatka i mladeži pokazale su svoja znanja u teorijskom i praktičnom dijelu natjecanja. Teorijski dio obuhvaćao je znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima dok su u praktičnom dijelu ekipe pokazale znanja i vještine iz pružanja Prve pomoći.

Pobjednici ovogodišnjeg natjecanja u kategoriji podmlatka su učenici Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice, u sastavu Jana Jelić, Patricia Ferčec, Nika Posavec, Fran Torma, Vinko Wolf i Paolo Puljko pod vodstvom mentora Gorana Viška.

U kategoriji mladeži pobijedila je ekipa Gimnazije Fran Galović Koprivnica u sastavu Ines Kolar, Karlo Hlevnjak, Petra Jurec, Petra Ketiš, Gabrijela Horvat i Marija Gerić pod vodstvom mentora Zorana Pintarića.

Ukupan poredak u kategoriji podmlatka:

 1. OŠ Antun Nemčić Gostovinski Koprivnica, mentor Goran Višak
 2. OŠ Andrije Palmovića Rasinja, mentorica Marina Kovaček
 3. OŠ Koprivnički Bregi, mentorica Rosana Vucković Kišić
 4. OŠ Fran Koncelak Drnje PŠ Ivana Generalića Hlebine, mentorica Marija Zlatar
 5. OŠ Prof. Blaž Mađer Novigrad Podravski, mentorica Kristina Ružić
 6. OŠ Braća Radić Koprivnica, mentor Nikola Cik
 7. OŠ Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec, mentorica Marija Harambaša
 8. OŠ Sokolovac, mentorica Jelena Hunjadi
 9. OŠ Đuro Ester Koprivnica, mentorica Ivana Paska

Ukupni poredak u kategoriji mladeži:

 1. Gimnazija Fran Galović Koprivnica, mentor Zoran Pintarić
 2. Srednja škola Koprivnica, mentor Tomislav Lončar
 3. Obrtnička škola Koprivnica, mentor Marin Horvat

Natjecanje GD CK Koprivnica i ove godine je uspješno provedeno zahvaljujući domaćinu Osnovnoj školi Legrad te brojnim volonterima koji su, kao suci na radilištima, šminkeri i manekeni pomogli u organizaciji i provedbi natjecanja.

Domaćini natjecanja organizirali su, u vrijeme trajanja natjecanja, za mentore ekipa razgledavanje Legrada i njegovih znamenitosti.

Čestitamo pobjednicima i želimo im puno uspjeha na međužupanijskom natjecanju koje će se održati 4. travnja 2020. godine u Bjelovaru, dok će se Državno natjecanje održati u Zagrebu 9. svibnja 2020.

 

Piše: Crveni križ

 

Comments are disabled.