Općina Legrad uz pomoć Koprivničko-križevačke županije, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja dobila je četiri milijuna kuna nepovratnih europskih sredstava za gradnju šetnice na Šoderici.  Pun iznos projekta je 4,8 milijuna kuna.

Šetnica će ići od Ribičkog doma pa sve do Lazina. Uz samu šetnicu će biti postavljena dječja igrališta, vidikovci, javna rasvjeta, klupe i edukativne ploče.

Radovi bi trebali početi iduće godine,a završit će do početka ljeta 2020.godine.

Načelnik je podijelio vraćanje sjaja Šoderici u tri faze. Prva je šetnica, druga faza je postavljanje toaleta i tuševa, a treća i glava je čišćenje jezera od rese.

Željka Kolar, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije, podsjetila je da se Šoderica nalazi u zaštićenom području te je ona stanište mnogih biljnih i životinjskih vrsta.

Općini Legrad je odobren još jedan projekt "Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad" ukupne vrijednosti 4.839.671,00 kn, od čega se EU sredstva 3.650.404,67 kn. Projekt je bio prijavljen na Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

SLIKE PREUZETE S DRAVA.INFO

Comments are disabled.