OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Šoderica je u nedjelju bila domaćin završnog kola drugog po redu Triatlona tri županije. Tako su se na Šoderici u 9.30 sati okupili vrhunski triatlonci, ali i rekreativci, koji su na atraktivnoj ruti po Šoderici svojim nastupima zasigurno učinili mnogo u popularizaciji ovog sporta

Utrka je bila organizirana kao skraćeni supersprint, kako bi se čim većem broju natjecatelja omogućilo da je završi. To znači da su triatlonci plivali 250 metara, vozili bicikl 10 km te trčali 2,5 km. Biciklisti su ove godine prvi puta bili razdvojeni na stazu za one s MTB biciklima, koji su imali šljunčanu rutu, i one s cestovnim, koji su vozili rutom oko Šoderice.

– Dojmovi su vrhunski. Sudjelovalo je 69 natjecatelja i svi su utrku uspješno priveli kraju bez ozljeda i bilo kakvih problema. Vrijeme nas je poslužilo, bilo je puno gledatelja, lijepo smo se družili i možemo odmah najaviti treći triatlon iduće godine – rekao nam je Alen Marošević, organizator događanja iz udruge Veliko srce.

Izrazio je veliko zadovoljstvo jer su naši triatlonci Denis Pleše, Fran Tisaj i Luka Radotović ponovo ostvarili vrhunski rezultat i zasjeli na top pozicije, kao i seniori.

Utrka na Šoderici bila je zadnja u Triatlonu tri županije, natjecanju koje je prije današnje utrke ugostilo triatlonce u varaždinskom Aquacityju i Prelogu.

Tekst: epodravina.hr

Fotografije: drava-info.hr

Comments are disabled.