U srijedu, 23.lipnja 2021. godine, u Ortilosu, Mađarska, održan je radni sastanak prijateljskih općina. Sastanku su prisustvovali općinski načelnik Ivan Sabolić, ispred Općine Legrad iz Hrvatske, te načelnici općina Ortilos, Zakany i Zakanyfalu iz Mađarske.

Prva tema sastanka bila je otvaranje malograničnog prijelaza Legrad  - Ortilos povodom dana Svete Ane koji je dogovoren za 1.kolovoza 2021. godine od 9 do 21 sat. Prema programu hrvatsko-mađarska Sveta misa održati će se u 11 sati u crkvici na Legradskoj gori, a poslijepodne očekuje se kulturno umjetnički program.  Nadalje općina Legrad omogućiti će svim posjetiteljima besplatnu vožnju do novog ušća Mure novim solarnim čamcem.

Druga tema sastanaka bila je organizacija 12. Europskog piknika koji će se održati od 6. do 8. kolovoza 2021. godine u Legradu, a sve tri spomenute općine iz Mađarske su partneri na projektu.

Nakon toga razgovaralo se o zajedničkoj turističkoj ponudi, te organizaciji konferencije s temom novog graničnog prijelaza Zakany - Botovo.

Novi sastanak je zakazan za dva tjedna.

 

Comments are disabled.