U ponedjeljak, 29.studenog 2021. godine u Društvenom domu Legrad  održana je 10. sjednica Općinskog vijeća Općine Legrad. Sjednici je bilo prisutno 8 vijećnica i vijećnika, općinski načelnik, djelatnice JUO Općine Legrad i predstavnica Incijative Šoderica naselje.

Nakon prozivke usvojeni su zapisnici s prethodnih sjednica, te je jednoglasno usvojen dnevni red (s dopunom).

Na samom početku pod točkom Aktualni sat općinski načelnik Ivan Sabolić iznio je podatke od posljednje sjednice. Spomenuo je kadrovske promjene u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Legrad, prijavu projekta Solarne elektrane na vrtiću, organizaciju cijepljenja protiv Covid 19, te novosti oko aglomeracije.

Vijećnika Vedrana Bebek zanimale su novosti oko eksploatacijskog polja Gornje Grmlje, na što mu je odgovoreno da još uvijek nemamo odgovor odvjetnika, te da ćemo o toj temi raspravljati na slijedećoj sjednici Općinskog vijeća.

Vijećnika Alena Dedi zanimale su novosti oko postavljanja ograde na groblju u Selnici Podravskoj, novosti oko autobusne stanice u Selnici,  zašto nema rasvjete na svakoj banderi u Selnici i napomenuo je da se u sklopu solarne elektrane planira graditi i plinska termoelektrana te da on nije za to. Načelnik je spomenuo da će se ograda i autobusna stanica riješiti prema rasporedu, sve do kraja godine, dok što se tiče postavljanja rasvjete na svaku banderu, radi se planski, te je u ovoj godini postavljeno u Velikom Otoku i Malom Otoku, a da su u slijedećoj godini planirana nova naselja. Što se tiče elektrane načelnik je odgovorio da se o tome razgovaralo prije davanja zemljišta u koncesiju, te da je to pisalo u svim dokumentima. Izraditi će se studija utjecaja na okoliš i ostali dokumenti te će svatko dati svoje primjedbe i prijedloge što se tiče toga projekta.

Vijećnika Igora Horvat zanimale su novosti oko optičkog interneta, na što mu je odgovoreno da se čeka natječaj Fonda za oporavak, a projekt optičkog interneta je uvršten u Strategiju Koprivničko – križevačke županije.

Pod drugom točkom, nakon duge rasprave, s 6 glasova ZA i 2 protiv usvojen je Proračun Općine Legrad za 2022. godinu s projekcijama za 2023. i 2024. godinu.

Nakon toga na jednak način donijeta je Odluka o izvršenju Proračuna Općine Legrad za 2022. godinu.

Pod točkom 4. jednoglasno su usvojene dvije odluke:

  • Analiza stanja civilne zaštite za 2021.godinu,
  • Plan razvoja civilne zaštite za 2022. godinu.

Pod petom točkom jednoglasno je donijeta Odluka o zabrani građenja i izvođenja radova građevinskih radova tijekom turističke sezone za 2022. godinu na području Općine Legrad.

Nakon toga jednoglasno je donijeta Odluka o obavljanju dimnjačarskih poslova na području Općine Legrad.

Pod točkom sedam raspravljano je oko Incijative Šoderica naselje, na što je zaključeno da će se donositi odluka nakon stupnja novog Zakona o naseljima, pošto je isti u proceduri, a važeći je na snazi iz 1988. godine.

Temljem zamolbe Ljiljane Zlatec istoj je odobrena pomoć za nabavku medicinskih pomagala.

Temeljem Pisma namjere tvrtke Terra Energy Generation Company ukinut je status javnog dobra za česticu 1497 k.o Veliki Otok.

Deseta točka je nadopunjena te je donijeta Odluka o isplati božićnica za umirovljenike u iznosu od 150 kuna, za one osobe čiji zbroj tuzemnih i inozemnih mirovina je manji od 2000 kuna. Božićnice će se isplaćivati u prosincu 2021. godine.

Pod točkom pitanja i prijedlozi odborena je zamolba Eko Legrad oko prodaje ogrjevnih drva, te zamolba Danijela Oršuša iz Zablatja oko pomoći povodom požara kuće.

Comments are disabled.