U srijedu, 29.12.2021. godine održana je 12. sjednica Općinskog vijeća  i to elektroničkim putem. Sjednicu je sazvala, otvorila i vodila predsjednica Općinskog vijeća Snježana Kuzmić, a putem videolinka uključilo se svih 9 vijećnica i vijećnika.

Nakon usvajanja dnevnog reda, pristupilo se prvoj točci dnevnog reda Davanje potvrde na glavni projekt  tvrtki Bednja d.o.o. za rekonstrukciju puta prema eksploatacijskom polju. Općinski načelnik održao je uvodnu riječ u kojoj je napomenuo da moramo vagati između moguće tužbe i eksploatacije, te da smo dobili dva mišljenja odvjetnika u kojima je izloženo da ukoliko dođe do tužbe, općina bi nakon presude mogla plaćati penale. Načelnik je predložilo da se ide na nagodbu, te da tvrtka Bednja zauzvrat izgradi nešto u Selnici Podravskoj.

Daljnje rasprave nije bilo, te se pristupilo glasovanju. S 6 glasova ZA i 3 glasa PROTIV donijeta je Odluka o davanju potvrde na glavni projekt za rekonstrukciju ceste.

Pod drugom točkom Pitanja i prijedlozi općinski načelnik pojasnio je neodgovorena pitanja s posljednje sjednice Općinskog vijeća, a tiče se cjenika odvoza otpada, te koncesijskog ugovora u zoni Kutnjak.

Comments are disabled.