U ponedjeljak, 27. studenog 2017. godine u Vijećnici Općine Legrad održana je 2. Koordinacija udruga s područja Općine Legrad. Teme sastanka su bile Proračun za 2018. godinu, izrada časopisa Vozlek i izvješća i budući natječaji za udruge. Sastanku su prisustovali brojni predstavnici udruga, općinski načelnik, zamjenica i predsjednica vijeća.

Sastanak je otvorio općinski načelnik Ivan Sabolić, te predstavio dio Proračuna za 2018. godinu koji se odnosi na udruge. Zbog nesigurnosti  i izmjena financiranja jedinica lokalne samouprave za sva područja finaciranja smanjit će se sredstva od 10-15 posto. Ukoliko se Proračun bude bolje punio od očekivanog, u rebalnsu će se sredstva vratiti na početno stanje.

Pod drugom točkom načelnik je napomenuo da Općina Legrad krajem svake godine izrađuje općinski glasnik "Vozlek" te je zamolio sve udruge da dostave materijale za objavu do 5. prosinca 2017. godine.

Na kraju predstavljeno je buduće pisanje izvještaja o projektima financiranih iz općinskog proračuna za 2017. godinu i budući natječaj po Proračunu za 2018. godinu.

Nakon tri točke povedena je rasprava u kojoj je zaključeno da je potrebno pojednostaviti dokumentaciju za izvještaj i natječaj.

 

Comments are disabled.