U prostorima Gradske vijećnice u Barču u Mađarskoj održana je druga sjednica Mješovitog odbora za suradnju Koprivničko-križevačke s podravskim Hrvatima kojom je predsjedao zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i predsjednik Mješovitog odbora, a u ime PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja prisustvovala joj je voditeljica Odjela za razvojne projekte Senada Ranilović.

Na dnevnom redu bila je rasprava o mogućnostima sudjelovanja u projektima na natječaju Interreg V-A Programa suradnje Mađarska Hrvatska 2014. do 2020. godine, kao i dogovor o budućim zajedničkim aktivnostima, a sjednici su prisustvovali i drugi članovi Mješovitog odbora, načelnik Legrada Ivan Sabolić, načelnik Ferdinandovca Vjekoslav Maletić, zamjenik načelnika Podravskih Sesveta Mladen Sitek te predsjednik Općinskog vijeća Općine Gola Marko Horvat.

Osnivanje Mješovitog odbora inicirala je Koprivničko-križevačka županija, a osnovan je s ciljem intenziviranja suradnje i povezivanja podravskih Hrvata koji žive u pograničnim područjima uz rijeku Dravu, na temelju regionalne politike Europske unije. Članovi s područja Županije, osim na suradnji, rade na promociji Koprivničko-križevačke županije i hrvatske kulturne baštine, partnerskom povezivanju jedinica lokalne samouprave, udruga i organizacija te osmišljavanju zajedničkih projekata.

Nakon sjednice, održana je priredba „Županijski dan Hrvata 2017.“ koja je održana u sklopu Dana nacionalnih manjina u Mađarskoj, u organizaciji Hrvatske samouprave županije Šomođ, a tom je prilikom održana tamburaška sveta misa, kao i svečana sjednica te javna tribina.

Izvor: kckzz.hr

 

Comments are disabled.