U utorak, 13. prosinca 2016. godine u Vijećnici Općine Legrad održana je 35. sjednica Općinskog vijeća Općine Legrad. Nakon usvajanja zapisnika s prethodne sjednice, uslijedio je aktualni sat. Načelnik je prikazao najvažnije aktivnosti koje su se odvijale od posljednje sjednice. Istaknuto je kako je općina prošla na najtečaju programa Europa za građane, tiska se list Vozlek, podupire se izdavanje 3 knjige i jednog CD, a od vanjskih radova valja istaknuti popravak odvodnih kanala, asfaltiranje ceste Antolovec  - Županec i početak izgradnje javne rasvjete prema Fizešu.

Vijećnici kluba HDZ-a su predložili da se aktivnije krene prema rješavanju neriješenih pitanja između općine i države, a prvenstveno se odnose na zapuštenu imovinu. Svi vijećnici i načelnik složili su se da će to biti prioritet do kraja njihovog mandata.

Pod slijedećom točkom načelnik je predstavio Proračun za 2017. godinu s projekcijama za 2018. i 2019. godinu. Nakon usvojenih prijedloga vijećnika od strane načelnika, Proračun je jednoglasno usvojen i on će iznositi 11 milijuna i 700 tisuća kuna. Dva najvažnija projekta su kanalizacija i izmjera k.o. Kutnjak.

Nakon toga donijeta je Odluka o izvršenju proračuna i Odluka o zabrani izvođenja radova na Šoderici tokom sezone.

U posljednjoj točci raspravljalo se o sudbini objekta Legrađanke. Dogovoreno je da ukoliko općina ne pronađe zakupca, da će isti objekt biti procjenjen i ponuđen na prodaju.

Nova sjednica dogovorena je već za ponedjeljak kada bi se trebalo raspravljati o Programu ukupnog razvoja Općine Legrad i rebalansu Proračuna za 2016. godinu.

Comments are disabled.