Dana 17. rujna 2018. godine održana je 15. sjednica Općinskog vijeća Općine Legrad. Na sjednici je  prisustvovalo 10 vijećnika, zamjenica općinskog  načelnika i općinski načelnik.

Na početku sjednice usvojen je dnevni red. Tvrtka Komunalac d.o.o i Drava kom održale su malu prezentaciju na početku sjednice radi zajedničkog obavljanja skupljanja otpada. Izglasano je na sjednici da će Općina Legrad kupiti 1 udio u vrijednosti 189.100,00 kn u Komunalac d.o.o. Nakon toga Općinski načelnik je pod aktualnim satom nabrojio 7 EU projekata koji su u tijeku i 3 EU projekta za koje se čeka odluka o financiranju. Spomenuo je sve sastanke koji  su se održali od 13. sjednice Općinskog vijeća.Usvojen je polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna, a odluka o raspisivanju izbora za članove mjesnog odbora odgođena je za iduću sjednicu zbog potrebe usklađenja sa statutom Općine Legrad.

Donijeta je oduka o raspisivanju natječaja za zimsku službu, a tvrtki Lekomgrad koja je u 100% vlasništvu Općine Legrad dodijeljeni su pogrebi poslovi. Raspisan je i natječaj za dodjelu studentskih stipendija, a pod 8. točkom riješena su pitanja kupnje, prodaje i zamjene zemljišta, a na posljednjoj točki izvršeno je čitanje prijedloga programa mjere za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih i i obitelji.

Na kraju same sjednice usvojena su dva zahtjeva za oslobođenje plaćanje poreza za kuću za odmor i oslobođenje plaćanja vrtića.

 

Comments are disabled.