U Donjem Kraljevcu je 29. studenog 2017. godine održana konferencija o razvoju EU projekta EGTS-a Regije Mura. Na početku konferencije, predsjednik EGTS-a Mura Regija Mario Moharić pozdravio je predavačice dr. Arpadne Nagy i suradnicu mađarske vlade dr. Time Kres Tunde koje će upoznati načelnike hrvatskih i mađarskih općina s novim projektima koji se raspisuju i onih na koje se trenutno EGTS kandidira.Upoznao ih je i s trenutnim razgovorima koje vodi u Ministarstvu gospodarstva i Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU oko dobivanja suglasnosti za proširenje EGTS-a i dobivanja sredstava za konzultanta za hrvatske članice EGTS-a.

Sastanku je prisustvovao općinski načelnik Ivan Sabolić, te predstavio projekte i manifestacije koji se provode na području Općine Legrad, a u suradnji s brojnim okolnim hrvatskim i mađarskim općinama.

Potpredsjednik i direktor EGTS-a Mura Regija Istvan Tišljer predstavio je aktivnosti na novim projektima i izložio smjernice načelnicima oko budućih projekata te aktivnosti na projektu koji se već provodi pod nazivom Dvije rijeke jedan cilj, vrijednosti 842.285,50 eura.

Nakon prezentacije dr. Arpadne Nagy i dr. Time Kres Tunde, načelnici su informirani o datumima za prijavu novih projekata i dogovarali su termine za dodatne konzultacije sa predavačima oko novih prijava za projekata na EU fondove čiji se termini raspisivanja približavaju.

Comments are disabled.