U petak, 26.siječnja 2024. godine, organizirali smo  Noć muzeja u legradskim muzejskim prostorima: Školskom muzeju, Spomen - sobi Marije Bango, Legradskoj hiži i u Društvenom domu. Ove godine  slogan manifestacije glasio je Muzeji i nova publika.

Rekordan broj s preko 400 posjetitelja u legradskim muzejima zasigurno je opravdao ovogodišnji slogan manifestacije . Posjetitelji su mogli razgledati stalni postav Školskog muzeja, Legradske hiže i Spomen - sobe Marije Bango, a navedeni prostori dodatno su obogaćeni edukativnim QR kodovima koji su posjetitelje privukli da saznaju nešto više o Legradu i njegovoj bogatoj prošlosti  i kulturi te su svoje znanje mogli provjeriti u zanimljivom kvizu "Koliko poznajem Legrad". Također, za uspomenu su mogli ponijeti magnetiće s likom Marije Bango čiji portret je rad naše učenice Jelene Oršuš, a  premijerno  su se mogle čuti i Marijine skladbe koje je uglazbio učitelj glazbene kulture Nikola Milosavljević. U Društvenom domu velik interes publike privukla je videoprojekcija dokumentarnog filma o  Legradu iz 1991. godine.

Vidljivo zadovoljstvo na licima posjetitelja i  njihovi pozitivni komentari poticaj su našim učenicima i učiteljima da i sljedeće godine opet osmisle nove ideje za Noć muzeja te tako doprinose razvoju turizma u Legradu.

Više fotografija dostupno je na webu: https://photos.app.goo.gl/JFVmCFN6MapVs6VX9

Comments are disabled.