U ponedjeljak, 29. listopada 2018. godine, u prostorima Ribičkog doma na Šoderici održana je početna konferencija projekta „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad“. Projekt „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad“. Prijavitelj i korisnik projekta je Općina Legrad, a projektni partneri su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije i PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

Konferenciji su prisustvovali zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić sa suradnicima, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije Željka Kolar, ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju, zaštitu okoliša i zaštitu prirode Koprivničko-križevačke županije Damir Petričević, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije Zlatko Filipović, predstavnici grada Koprivnice, predstavnici Općine Đelekovec te predstavnici Športsko ribolovnog saveza Koprivničko-križevačke županije.

U uvodnom dijelu Početne konferencije sve prisutne pozdravio je zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je zahvalio svim partnerima na uloženom trudu u pripremi projekta kojim se planira revitalizacija Šoderice i privlačenje domaćih, ali i stranih posjetitelja. Ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ Melita Birčić istaknula je aktivnosti koje će Razvojna agencija PORA KKŽ provoditi u okviru projekta, a odnose se na izradu Akcijskog plana upravljanja posjetiteljima i promociju projekta kao i cjelokupnu administrativnu i tehničku podršku svim partnerima tijekom provedbe projekta, odnosno provodit će aktivnosti vezane uz izvještavanje i koordinaciju projektnih aktivnosti.

Nakon uvodnih riječi uslijedila je prezentacija projekta i projektnih aktivnosti koju je održao načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić. Načelnik je ukratko predstavio aktivnosti koje će se kroz projekt provesti tijekom slijedeće 3 godine, odnosno koji infrastrukturni radovi će se realizirati sa svrhom daljnjeg uređenja Šoderice. Ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije Željka Kolar predstavila je aktivnosti koje će u okviru projekta provesti Javna ustanova.

U okviru projekta uredit će se šetnica na jezeru Šoderica u ukupnoj dužini od 1,5 km na kojoj će se postaviti nova javna rasvjeta, izgradit će se 2 vidikovca i postaviti edukativne table, a također će se urediti 2 dječja igrališta, nabaviti električni bicikli i provesti niz aktivnosti kojima će se doprinijeti povećanju atraktivnosti jezera Šoderica kao zaštičenog područja.

Tekst preuzet s http://www.pora.com.hr/

Comments are disabled.