U nedjelju, 11. prosinca u Vatrogasnom domu u Selnici Podravskoj održana je promocija pjesničke zbirke pjesama "Zrnce istine" autorice Đurđice Milosavljević. Stihove pjesama kazivali su Nada Tručić, Vjekoslav Blatarić, Zlata Brzeska, Snježana Tišljerić, Petra Pongrac, Tanja Pongrac, Vesna Grivec, Janja Škoda, Karolina Milosavljević i Kristina Milosavljević.

Đurđica Milosavljević (rođena Fridrich) živi u Selnici Podravskoj sa suprugom i petero djece i aktivna je članica Udruge žena Selnica Podravska, uz veliku podršku obitelji, prijatelja i donatora odlučila je izdati ovu prekrasnu zbirku.

"Zbirka je prepuna jednostavne, zaigrane, jasne i dopadljive poezije. Govori o običnim stvarima na jedan lijep i neobičan način. Đurđica je pjesnikinja koja piše o vlastitim iskustvima, o svojim proživljenim trenucima i doživljajima, stavljajući u pjesmama lirski doživljaj u prvi plan. One najobičnije male stvari i detalje koje bi običnom oku promakle, rječju pretvara u prekrasne pjesme, a u svim pjesmama ostaje dosljedna vlastitom izričaju, pišući jezikom koji je jednostavan i zanimljv." (Mladen Levak, recenzija)

Na predstavljanju zbirke bio je prisutan načelnik Općine Legrad, Ivan Sabolić, uz prigodan govor podrške, ali je i mještanima Selnice dao dobru ideju, da se uz tablu "Selnica Podravska" stavi i tabla "Selo stolara i pjesnika", jer zaista, mjesto je poznato po vrhunskim stolarima, a sada već i drugoj pjesnikinji koja je svoje radove i strast pretočila u zbirku. Glazbeni sastav "Pisovkejk" iznenadio nas je i zabavio odličnom glazbom.

Samu promociju upotpunila je izložba akademskog slikara i profesora Vjekoslava Hrupeca.

Knjiga se može pronaći u Biblioteci Nagnuća ili kod autorice. Nakladnik zbirke jest VENDI  - Udruga za očuvanje prirodne i kulturne baštine, Kulturu i umjetnost te promidžbu seoskog turizma iz Đelekovca, Sunakladnik je Sunakadnička kuća "Tonimir" iz Varaždinskih Toplica. Urednik knjige je književnik Mladen Levak, koji je također urednik i voditelj na Radio Ludbregu. Ilustracije u knjizi izradila je sama autorica, a fotografije su snimili Nikola, Josip, Kristina, Karolina, Petar Milosavljević i Gordan Cvetnić Naslovnu fotografiju snimio je Petar Milosavljević.

Comments are disabled.