Dana, 1. veljače 2024. godine s početkom u 16:00 sati u Društvenom domu u Legradu održana je radionica na temu "Koraci do instalacije fotonaponske elektrane i uvjeti sufinanciranja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost".

Predavač, gospodin Mirko Jambrošić iz tvrtke "The Things" ukratko nam je opisao što je to solarna elektrana, kako se instalira, na koji princip funkcionira, koji su uvjeti i potrebna dokumentacija za prijavu na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Radionica je održana u sklopu projekta "One Sun Connecting North and South" koji se financira iz EGP financijskog mehanizma za razdoblje od 2014. do 2021. godine u okviru provedbe programa "Energija i klimatske promjene".

Projekt je usmjeren na povećanje proizvodnje električne energije iz energije sunca i jačanje suradnje između hrvatskih i norveških subjekata javnog i privatnog sektora i akademske zajednice.

U okviru projekta, Općina Legrad je izgradila 1 fotonaponsku elektranu snage 5 kW na objekt Dječjeg vrtića. Vrijednost projekta iznosi 12.215,97 eura.

Comments are disabled.