U subotu, 16. rujna 2017. godine u Legradu se održao 10. Kulturološki susret u spomen obitelji Zrinski. Organizator i domaćin je bila Općina Legrad, a gostovalo je pet mađarskih općina (Ortilos, Murakeresztur, Molnari, Zakanyfalu, Belezna) i dvije općine iz Međimurske županije (Donja Dubrava, Donji Vidovec).

Manifestacija je započela predavanjima o ulozi obitelji Zrinski na ovo područje. Prvo predavanje je održao akademik Dragutin Feletar, drugo profesor Jozsef Padanyi, a treće predavanje je imala profesorica Marija Sabolić. Nakon predavanja slijedila je sveta misa u crkvi Presvetog Trojstva u Legradu.

Nastavilo se mimohodom ulicama Legrada, a nakon toga u centru Elim održano je svečano otvaranje manifestacije. Prigodni govor održao je zamjenik župana Koprivničko - križevačke županije Ratimir Ljubić, koji je izvjesio lentu na zastavu u spomen obitelji Zrinski, a nakon njega govorili su zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i Lajos Pavlic, načelnik Murakeresztura, slijedećeg domaćina manifestacije. Općinski načelnik Ivan Sabolić predao je zastavu načelniku Murakeresztura.

Nakon govora sve općine održale su prigodni kulturnoumjetnički program.

Comments are disabled.