Sada već tradicionalno šaransko natjecanje Zlatni bat održano je ovog vikenda na jezeru Šoderica. Radi se o ekipnom natjecanju u šaranskom ribolovu na postavu koje traje cijeli vikend.

Natjecanje je organizirano radi promocije ribolova na Šoderici, a posebnost je u tome što je organizirano u naseljenom dijelu Šoderice, predjelu zvanom Lazine, pa je tako ovo natjecanje dobilo pečat urbanog ribolova. Kako se većina ovakvih natjecanja u posljednje vrijeme odvija na vodama ulovi-pusti, ovo natjecanje održano je na slobodnoj vodi i to na našem najvećem i najpoznatijem jezeru, koje je s vremenom izgubilo primat u sportskom aspektu ribolova.

Budući da se radi o ‘divljoj vodi’, i ulov na natjecanju bio je znatno manji nego na sportskim vodama gdje vrijedi pravilo ulovi i pusti. Također, iako ima natjecateljski karakter, isto tako važna je i dimenzija druženja među ribičima. Prvo mjesto osvojila je ekipa Dečki z mrtvice koji su ulovili tri amura teških 25,97 kilograma. Drugo mjesto pripalo je ekipi Karas Budakovac s ulovljenim jednim šaranom i jednim amurom, ukupne težine 18,82 kilograma. Treće mjesto pripalo je ekipi Golden Carp koji su ulovili dva amura teških 10,58 kilograma. Ukupno je ulovljeno 11 komada riba teških 70,65 kilograma, a natjecalo se 15 ekipa. Najveća riba je amur težak 13,15 kilograma, kojeg su ulovili pobjednici Dečki z mrtvice.

Izvor teksta: podravski.hr

Comments are disabled.