UDVDR Podružnica Koprivničko- križevačke županije u suradnji s MHB Odjelom Koprivnica, nastavila je organizaciju Javnih tribina za hrvatske branitelje po mjestima te Općinama u kojima nema aktivnih braniteljskih udruga s ciljem približavanja braniteljima te pomoći u rješavanju braniteljske problematike kod hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Domaćin posljednje tribine bila je Općina Legrad i načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić. Načelnik Općine pozdravio je prisutne i zainteresirane hrvatske branitelje te je istaknuo da je organizacijom ovakvih tribina odličan način za približiti tematiku iz Zakona o hrvatskim braniteljima i savjetodavne pomoći u rješavanju braniteljske problematike.

Ispred županijske Podružnice okupljenima se obratio tajnik Željko Golubić, koji je dao kraći presjek brojnih aktivnosti sveobuhvatne braniteljske udruge koje ista provodi kontinuirano još od svog osnutka 1997. godine, s težištem upravo na skrb i brigu o hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima. Organizacija ovakvih i sličnih tribina koje županijska Podružnica zajedno s djelatnicama MHB organizira po Općinama, jedna je trenutno od najbitnijih težišnih aktivnosti za sve nas, naravno, uz provedbu planiranih brojnih projekata i programa za 2024.god. Tajnik Golubić zahvalio je braniteljima Općine Legrad na dolasku, kao i braniteljima iz susjedne Općine Đelekovec koji su također prisustvovali tribini.

Ispred MHB prezenteri na tribini bili su voditeljica Odjela MHB Koprivnica Tatjana Mihaldinec te vanjski suradnici Odjela, pravnik Josip Vranješević i Menđi Mišel Tuba socijalna radnica, koji su sa svojim pripremljenim prezentacijama obradili vrlo značajne teme za hrvatske branitelje – počevši od pristupanja preventivnim zdravstvenim pregledima hrvatskih branitelja, Zakona i izmjena Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji pa do aktualne tematike mogućnosti korištenja usluga Doma hrvatskih veterana i Veteranskih centara.
Nakon prezentacija gosti su odgovarali na postavljena pitanja prisutnih branitelja te im davali smjernice i savjete u rješavanju iznesene problematike.
Na kraju tribine načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić zahvalio se svima na dolasku, pohvalio je rad UDVDR Podružnice Koprivničko- križevačke županije i prepoznatljive aktivnosti.
Foto: UDVDR RH – Podružnica Koprivničko-križevačke županije

Comments are disabled.