Predstavnici Općine Legrad su gostovali na Međunarodnom susretu održanom u Čiernoj Vodi (Feketnyek) u Slovačkoj. Susret je održan od 20. do 22. srpnja 2018. godine pod nazivom „EU future is as we shape it“ na kojem su gostovale općine iz šest zemalja Europe, od kojih je i Općina Legrad koja je predstavljala Hrvatsku.

U petak, 20. srpnja 2018. predstavnike Općine Legrad ljubazno je dočekala načelnica Općine Čierna Voda, Zuzana Csadyová. Nakon večere održano je predavanje o razvoju i demokraciji u Europskoj uniji. U 19.00 sati službeno je otvoren Međunarodni susret te su predstavnici Općine Legrad predstavili Općinu pjesmama, plesovima i narodnom nošnjom našeg kraja. Nakon kulturno-umjetničkog programa uslijedio je koncert glazbenika Kaczora Feria.

U subotu, 21. srpnja 2018. održano je kulinarsko natjecanje općina na kojem su prestavnici Općine Legrad priredili ukusan roštilj s kojim su gosti bili oduševljeni. Osim roštilja dijelili su se domaći kolači i likeri iz naše Općine. Nakon kulinarskog dijela održan je mimohod kroz ulice Čierne Vode. Zatim je slijedio kulturno-umjetnički program domaćina i ostalih predstavnika općina. Nažalost, program je prekinulo jako nevrijeme i kiša te su večernji koncert i druženje otkazani.

Nakon doručka u nedjelju, 22. srpnja 2018. predstavnici Općine Legrad sastali su se s načelnicom općine Čierna Voda Zuzanom Csadyová, zahvalili joj na velikodušnom ugošćivanju te se pozdravili s njom i krenuli na put kući.

Bilo je ovo jedno lijepo druženje gdje su se upoznale razne kulture, ljudi i mišljenja što je zapravo i bio cilj ovog Međunarodnog susreta.

 

Comments are disabled.