U subotu, dana 1. svibnja 2021. godine predstavljen je mještanima i posjetiteljima općine Legrad čamac na solarni pogon nabavljen u sklopu projekta akronima Two Rivers one Goal II, pod nazivom Sustainable water tourism along Mura and Drava River II sufinanciranog iz Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska Programa 2014-2020.

Čamac je isporučila hrvatska tvrtka Flammifer iz Ozlja, a vrijednost čamca iznosi 487.315,00 kuna i služiti će za turističke vožnje posjetitelja po rijekama Muri i Dravi kako bi se kompetitivnost i održivost zajedničke turističke ponude naselja uz ove dvije rijeke.

Mještani i posjetitelji su ovom prigodom mogli isprobati vožnju čamcem na solarni pogon a još će se u sklopu projekta organizirati 10 turističkih vožnja čamcem.
Osim nabave čamca u sklopu projekta će se na Halasz Csardi postaviti i pametna solarna postaja za bicikle te klupe, javni roštilj i urbana oprema.

Posjetitelji su mogli voziti se i električnim biciklima koji su nabavljeni u sklopu projekta Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad.

 

Comments are disabled.