Predstavnici Općine Legrad, po treći put ove godine, sudjelovali su u programu ˝Europe forcitizens˝ (Europa za građane). Europski susret pod nazivom ˝FOR A MORE VISIBLE EUROPE˝, održan je u Općini Brezova u Češkoj od 31.08.-02.09.2018. Domaćini su ugostili 25 Općina iz 10 europskih zemalja počevši od Češke, Slovačke, Rumunjske, Mađarske, Slovenije, Italije, Njemačke, Srbije, Engleske do Hrvatske.

U protekla 3 dana predstavnici pojedinih zemalja upoznali su se sa češkom kulturom, a raspravljalo se o važnim temama koje utječu na cijelu Europu, europski politički program, kao što su klimatska pitanja, izbjeglice, nacionalni interesi, itd. Glavni dio održao se u subotu, gdje su sudionici programa predstavili dio svojeg nacionalnog i regionalnog blaga, kuhali nacionalna jela, natjecali u raznim sportskim i ne sportskim disciplinama te izvodili bogat kulturno-umjetnički program. Domaćini su program odlučili obogatiti lokalnim natjecanjem Slovačko srce, gdje se nekoliko udruga s područja Slovačke i Češke natjecalo u pripremanju specijaliteta klanja.

Općinu Legrad predstavljali su članovi udruga s područja cijele Općine (KUD Zrin Legrad, EKO Legrad, LU Kuna, UŽ Legrad, DVD Kutnjak-Antolovec, UŽ Kutnjak-Antolovec) te nekoliko članova Općinskog vijeća.

Comments are disabled.