U petak, 20.svibnja 2022. godine na jezeru Šoderica otvorena je nova kuća za odmor. Kuća se nalazi na predjelu Lazine, a uvelike će pridonijeti razvoju turističke ponude jezera Šoderica.

Kuću Zeta uredila je i u stavila u funkciju obitelj Zlomislić iz Bjelovara. Objekt koji su Ana i Tomislav naslijedili godinama je stajao prazan, a oni ga tek povremeno koristili, odlučili su preurediti i baciti se u trenutno nepoznate im, turističke vode. Objekt je dobio rješenje o najmu i može smjestiti šest osoba, koje u njemu mogu uživati u sauni, jacuzziju, pikadu, a na svega stotinjak metara od jezera.

Svečanom otvorenju odazvao se župan Darko Koren, pomoćnica direktora TZ Kristina Sočev i načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić. Pomoćnica direktora TZ-a Sočev istaknula je kako je vrlo zadovoljna otvorenjem petog registriranog objekta na području jezera Šoderica, a poput već otvorenih i novi je kategoriziran s visoke četiri zvjezdice. Obitelj Zlomislić jedna je od korisnika financijskih potpora Turističke zajednice KCKZZ.

– Vjerujemo da će vam pomoć dobro doći. Svaki novi objekt nama je plus, reklama i pomoć u privlačenju turista – naglasila je Sočev. Glava obitelji Zlomislić, Tomislav, zahvalio se na potpori i pomoći, uvjeren da će jezero Šoderica uvelike pomoći u privlačenju turista. – Zato što je nama nekada bilo lijepo ovdje i uživali smo, neka bude lijepo i drugima – pojasnio je kratko vlasnik Zete glavni razlog zbog kojih su se odlučili za turistički smještaj.

Načelnik Legrada Ivan Sabolić zadovoljan je što se turistička priča koju su si zacrtali pred pet godina polako razvija u pravom smjeru. – Godine 2017. nismo imali ni jedan objekt, ni jedan krevet službeno koji je bilo moguće iznajmiti, a sad ih imamo pet plus kamp i uz nedavno otvoren pansion Legrađanku i restoran Fakin dolazimo do brojke preko 100 smještajnih jedinica na području općine. Cilj nam je da možemo na jednom mjestu smjestiti barem autobus gostiju – rekao je zadovoljan Sabolić te dodao da je i u ovom projektu došlo do sprege javnog i privatnog. – Privatne su inicijative puno vrijednije od javnoga, jer se vi onda i bavite time, vi stvarate dodatnu vrijednost, jer mi što napravimo radimo neprofitno, ali vi radite tu dodatnu vrijednost koja će trajati i o čemu ćete brinuti. S obzirom da niste iz naše županije sigurno ćete doprinijeti razvoju turističke ponude i dolasku turista – kazao je Sabolić te poručio Zlomislićima da se prijave na mjere pomoći koje Općina Legrad nudi privatnim iznajmljivačima.

Župan Koren ovom je prilikom rekao da je turizam gospodarska djelatnost koja ima veliku perspektivu na ovim prostorima zbog samih prirodnih resursa, no put do uspjeha je poprilično spor. – Svaki veliki pokret se sastoji od niza malih koraka. Šoderica je naš biser i brend koji je posustao zadnjih desetljeća, ali zadnje dvije, tri godine se vide veliki pomaci. Turizam je takva djelatnost da ga je teško isplanirati potpuno i često se zapravo prilike događaju neplanski, morate biti spremni iskoristiti ih. Ovakvi projekti i objekt s takvim sadržajima će tome uvelike doprinijeti – rekao je župan.

Tekst i fotografije: epodravina.hr

 

Comments are disabled.