U organizaciji Općine Legrad i Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije u Vatrogasnom domu Legrad održan je radni sastanak partnera i organizatora Ljeta na Šoderici. Sastanak je otvorio i vodio općinski načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić koji je pozdravio sve prisutne i održao uvodnu riječ. Predstavio je novu manifestaciju na Šoderici i to Podravski piknik koju će organizirati Općina Legrad s partnerima. Nakon njega svoj pozdravni govor održali su pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev i općinski načelnik Općine Drnje Petar Dombaj.

Sva tri uvodničara naglasili su važnost Šoderice za razvoj turizma i najavili nove manifestacije i iskorake. Ispred koncesionara kampa riječ je održao Dejan Sučević koji je naglasio važnost održavanja manifestacija na vodi, te predstavio svoje pripreme i novosti na Šoderici. Nakon njega ispred UM Koprivnica i Kerekesh teatra govorio je Tomislav Jurenec, koji je najavio 5 predstava Kerekesh teatra i 1 predstavu KUD-a Gruntovec. Zlatko Kadić, ispred Rafting kluba Koprivnica spreman se uključiti u sve manifestacije koje će se održavati na jezeru Šoderica. Novo osnovana udruga Podravina Prigorje Adventure, također je spremna predstaviti svoje turističke potencijale na Šoderici te rijeci Dravi.

Predstavnik iznajmljivača Martin Vuljak, obavijestio je sve pristune da je proširio smještajne kapacitete, te da je sada u mogućnosti primiti odjednom 10 gostiju. Ostali organizatori koji nisu prisutovali sastanku, putem maila najavili su svoje manifestacije i to: Rocklive, Dan sportske rekracije i Biciklijadu.

Početak turističke sezone očekuje se početkom lipnja, a otvaranje manifestacije Ljeto na Šoderici održati će se 17. lipnja 2021. godine. I dalje se pozivaju svi zaintersirani koji žele sudjelovati u ogranizaciji Ljeta na Šoderici da se jave u Turističku zajednicu Koprivničko-križevačke županije ili Općinu Legrad.

Comments are disabled.