Dana 10. veljače 2023. godine u društvenom domu u Legradu održana je Početna konferencija projekta „Pomoć je moć 2“.  Nositelj projekta je Općina Legrad, a projektni partneri su Općine Podravske Sesvete, Gola, Ferdinandovac, Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Križevci, Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Koprivnica te Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Đurđevac. Cilj projekta je omogućiti ženama pripadnicama ranjivih skupina s najviše završenim          srednjoškolskim obrazovanjem pristup tržištu rada i zapošljavanju te povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika na području 6 jedinica lokalne samouprave.  Ciljanoj skupini pripada ukupno 19 žena pripadnica teže zapošljivih/ranjivih skupina koje će brinuti za ukupno 114 krajnjih korisnika – starijih i/ili nemoćnih osoba. Ukupna vrijednost projekta je 124.600,17 € (938.800,00 kn). Projekt je u potpunosti financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Na početku konferencije voditeljica projekta Ana Valek ukratko je prezentirala i predstavila projekt i projektne aktivnosti. Nakon toga sve prisutne pozdravio je načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić te se zahvalio svim projektnim partnerima na suradnji kao i Razvojnoj agenciji PORI KKŽ na pružanju stručne pomoći u pripremi i provedbi ovog, ali i svih ostalih projekata. Prisutnima se obratio i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije gospodin Ratimir Ljubić koji je čestitao svim Općinama na provedbi ovog hvalevrijednog projekta koji doprinosi dobrobiti svih mještana. Ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ istaknula je kako je dugoročna i kvalitetna suradnja jedinica lokalne samouprave u ovim projektima garancija njihove uspješnosti. Također, navela je kako je ovo jedan od pet projekata iz Programa zapošljavanja žena ZAŽELI, faza III koje Razvojna agencija PORA KKŽ stručno podržava, a u okviru kojih će biti zaposleno 84 žena koje će brinuti za 500-tinjak starih i nemoćnih korisnika. U ime Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prisutnima se obratila Maja Petak, voditeljica Ispostave Koprivnica, a u ime Općina projektnih partnera načelnik Stjepan Milinković.

 

Glas Podravine i Prigorja članak:

https://glaspodravine.hr/ukupno-19-zena-brinut-ce-o-114-starijih-i-nemocnih-osoba-na-podrucju-legrada/?fbclid=IwAR1r-6v5PB4otxn_lFamL0LARVyZ1bC6dbdDL3KDCy-yU4kVrhwaVRXMOcA

 

 

 „Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Općine Legrad.“

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.“

Comments are disabled.