U četvrtak, 1. veljače 2018. godine Podravka je predstavila model otkupa poljoprivrednih proizvoda - žitarica, povrća i voća u 2018. godini. Cilj Podravke je privući što više poljoprivrednika da prodaju što više sirovina njima, jer oni iste prerađuju i plasiraju na tržište gotov proizvod. Cilj njim je u narednim godinama smanjivati uvoz stranih sirovina i do 2022. godine nabavaljati samo sirovine iz domaćeg tržišta. Također, cilj Podravke je preorijentacija poljoprivrednika prema uzgoju povrća i voća koji su Podravci potrebni,  a u ovom trenutku njih nema dovoljno na domaćem tržištu.

Poljoprivrednici su imali brojna pitanja u vezi otkupa, te su davali prijedloge kako poboljšati kooperantski odnos između poljoprivrednika i Podravke. Jedan od modela sigurno će biti zadruge, kako bi poljoprivrednici okrupnili svoje proizvode i tako mogli pregovarati o boljoj cijeni.

Prisutne je u ime Općine Legrad pozdravio općinski načelnik Ivan Sabolić, pohvalio nastojanja Podravke i predstavio mjere za poticanje poljoprivrede koje će krenuti od 1. ožujka 2018. godine.

 

Comments are disabled.