U ponedjeljak, 3. listopada 2022. godine u prostorijama Općine Legrad, potpisani su ugovori po Programu stambenog zbrinjavanja mladih obitelji. Ugovor je potpisalo 5 mladih obitelji i općinski načelnik Ivan Sabolić u ime Općine Legrad. Ukupno će biti podijeljeno 123.540 kuna za kupnju, gradnju i  adaptaciju kuća. Obaveza mladih parova je ostati živjeti na području općine Legrad najmanje 15 godina od potpisivanja ugovora, a u isto vrijeme zabranjena im je prodaja kuća u koje je uložen novac.

Općina Legrad ovim Programom mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih osoba na području Općine Legrad (u daljnjem tekstu: Program) namjerava pomoći  stanovništvu u rješavanju stambene problematike  mladih.

Prostorna pokretljivost stanovništva dosta je prisutna na ovom području. Prisutne su dnevne migracije stanovništva budući da veliki broj stanovnika dnevno odlazi na posao u industrijski razvijenije općine i gradove. Međutim, sve veći problem ovog područja su emigracije mladih i obrazovanih osoba s područja Općine Legrad u gradove i u inozemstvo, koji odlaze najčešće zbog većih plaća, kvalitetnih radnih mjesta i kvalitetnijeg života. S obzirom na trend nezaposlenosti u drugim dijelovima Hrvatske, na području Općine je situacija obrnuta, budući da je najmanja stopa nezaposlenosti na području Županije.

 

Comments are disabled.