Turistička zajednica područja „Središnja Podravina“ poziva vas da se prijavite na licencirani tečaj „Certificirani vodič interpretator“ europske organizacije za interpretaciju baštine Interpret Europe (CIG – Certified Interpretive Guide) koji će se održati u Hlebinama i Virju u rujnu u trajanju od 5 dana, a prijave su otvorene do 15. kolovoza 2019. godine.

 

Tečaj je namijenjen muzejskim vodičima, djelatnicima parkova prirode, turističkim vodičima, vlasnicima privatnih etnografskih zbirki, galerija i svima onima koji imaju priliku osobno predstavljati baštinu posjetiteljima. Tijekom tečaja, dotičemo se i neosobnih sredstava interpretacije, okušavamo se u razumijevanju potreba posebnih skupina posjetitelja te u svoj rad uključujemo učenje o održivom razvoju. Nakon radionice, polaznici su osposobljeni za kreiranje interpretativnog vođenja, što podiže kvalitetu rada, stvara uspomene i nova iskustva našim posjetiteljima.

 

Za sve koji žele nadograditi vještine predstavljanja kulturne i prirodne baštine metodama i tehnikama interpretacijskog vođenja, za sve ustanove koje brinu o baštini, a žele pomoći svojim zaposlenicima da uspješnije prenesu vrijednost svoje građe posjetiteljima, 40-satni tečaj za vodiče interpretatore je nezaobilazna postaja na putu prema tim ciljevima. Tečaj vodi Iva Silla, certificirana trenerica vodiča interpretatora organizacije Interpret Europe.

 

Vrijeme i mjesto održavanja: 10. – 12.9.2019. i 26. – 27.09.2019. Hlebine i Virje (Ukupno 5 dana)

Kotizacija: 500,00 kn

 

Prijave su otvorene do 10. kolovoza 2019.

Nakon završetka prijava slijedi proces selekcije te će sudionici biti obaviješteni o rezultatima do 15.8.2019.

 

Više informacija o tečaju te prijavnica nalaze se u prilogu.

Comments are disabled.