U srijedu, 19.kolovoza 2020. godine predstavnici turske kompanije Soyak posjetili su Općinu Legrad kako bi razmotrili mogućnosti ulaganja u geotermalni projekt. Ispred kompanije sastanku su bili nazočni članovi Uprave Taskin Kizilok i Can Soyak te njihov tehnički savjetnik u Hrvatskoj s Energetskog instituta Hrvoje Požar Danica Maljković. Ispred općine Legrad i općine Đelekovec sastanku su nazočili općinski načelnik Ivan Sabolić i općinska načelnica Štefica Sirutka.

Turska kompanija Soyak bavi se ulaganjem u energiju, izgradnju stambenih zgrada, prijevozom tereta i proizvodnjom cementa. U Turskoj psojeduju 150 MW hidroelektrana i 60 MW geotermalnih elektrana. Od prošle godine otvorili su komapaniju u Hrvatskoj te njim je želja ulagati u energetske projekte.

S obzirom da je u lipnju 2020. godine Agencija za ugljikovodike raspisala javni poziv za dobivanje koncesije za eksploataciju ugljikovodika, kompanija se odlučila javiti na taj poziv. Želja njim je iskorisiti geotermalnu energiju na polju Legrad-1.  Općine Legrad i Đelekovec kompaniji dale su pismenu i usmenu potporu za projekt.

Comments are disabled.