Agencija EACEA, pri Europskoj komisiji, 6.siječnja 2021. godine objavila je rezultate svojih natječaja za program Europa za građane. Na natječaj je pristiglo 37 prijava iz Hrvatske, a u poglavlju Bratimljenje gradova iz Hrvatske prihvaćeno je 5 projekata i to tri grada Ludbreg, Zagreb, Klanjec i dvije općine Konjščina i Legrad. Općina Legrad prijavila je projekt pod nazivom The 12th European Picnic of small communities: At the crossroads-26 communities from 13 countries to discuss how to make Europe stronger i za isti dobila maksimalnih 25.000 eura. Vodeći partner i organizator je Općina Legrad, a ostali partneri su redom: Ortilos, Zakany, Zakanyfalu, Szepetnek, Felsonyek (Mađarska), Bitola (Sjeverna Makedonija), Cierna Voda, Vrakun, Cervenik, Kalnica (Slovačka), Brezova (Češka), Auseu, Vadu Crisului, Culciu Mare (Rumunjska), Kastl (Njemačka), Nikinci (Srbija), Altopiano della Vigolana (Italija), Zlotorya (Poljska), Dobrovnik (Slovenija), Stolac (BiH) i Vila Boa do Bispo (Portugal).

Iako je planirano da se 12. Europski piknik održi od 4. do 6. lipnja 2021. godine, zbog epidemioloških mjera će se program održati od 6. do 8. kolovoza 2021. godine.

Točan program 12. Europskog piknika biti će objavljen kasnije, a započet će svečanom sjednicom i otvorenjem u petak, te raspravom o budućnosti Europske unije. U subotu valja istaknuti svečani mimohod, kulinarska natjecanja, kulturni i sportski program, a dan će završiti koncertom i vatrometom. U nedjelju će biti na rasporedu sveta misa, završni dogovori i odlazak brojnih delegacija i gostiju.

Comments are disabled.