Poznato je već da neko vrijeme ŽKK DHPG ima izuzetnu suradnju s klubovima u Hrvatskoj, pa tako i izvan lijepe naše. Uspostavljena suradnja sa klubom KK Mladost Ivanovec daje vidljive rezultate. Mi iz male sredine susrećemo se sa puno većim klubovima od nas, ali se probijamo ekipno i pojedinačno na poluzavršnice i završnice državnog Prvenstva Hrvatske. Ovu mogućnost smo ostvarili u Virovitici, i to pobjedama protiv Virovitice i Koprivnice. Zajednički smo radili ekipu 2014.godište i mlađe sa ekipom KK Mladost, koji su bili domaćini Prvenstva. Naše dvije igračice Franka Rac i Amalija Pali (OŠ Gola) i Dario Demeterfi iz Legrada (OŠ Legrad), bili su odabrani za tu kategoriju i u selekciji se nije pogriješilo. Podjelom na 5 regija u sklopu HKS na Prvenstvu su sudjelovale po prvoplasirana i drugoplasirana ekipa sa Regionalnih natjecanja. Ekipe su bile iz Splita, Dubrovnika, Osijeka, Đakova, Novog Zagreba, Međimurja (Radost), Pazina i ekipa DHPG-Mladost, dok se u sastav ekipa selektiralo najkvalitetnije i najbolje igrače i igračice.

Ekipa DHPG-Mladost izgubila je nesretno i nespretno od Pazina i Novog Zagreba, dok su postigli nevjerojatan uspjeh te pobijedili ekipe iz Đakova, Vučića, Osijeka i Splita. Od 10 ekipa bili smo 7., dok smo službeno 5. na koš količnik. Pokrovitelj ovog natjecanja su FIBA i HKS.

Ostvarena su nova prijateljstva diljem Hrvatske, 4 dana su plakali zajedno i bodrili se, dok je odaziv publike bio zapanjujuće velik te su zatvarali vrata zbog nemogućnosti prijema gledatelja na tribine zbog malog kapaciteta. Posjetitelji su između ljubitelja košarke i roditelja, bili i župan, gradonačelnik, sportski djelatnici HKS-a, bivši reprezentativci košarkaši te uzvanici.

Vidljiv je napredak djece koja su odigrala ukupno 6 utakmica, dok u ukupno 62 utakmice koje su odigrane na Prvenstvu, nije bilo povreda.

Redovit trening i kontinuirani rad se uvijek isplati, te još jednom bravo za našeg Daria, Amaliju i Franku!

 

Comments are disabled.